Sport

2014.02.16. 20:05

Sir Alex Fergusontól érkezett a meghívás Puskás Ferenc özvegyének

A Magyar- Skót Társaság éves díjátadója alkalmából kapott meghívást Sir Alex Fergusontól és a Robert Burns Nemzetközi Alapítványtól a legendás skót edzővel való immár hagyományos találkozóra Manchesterbe Puskás Ferencné számolt be a látogatásról a pfla.hu.

Matók János

Puskás Ferencné és Sir Alex Fergusson az ajándék mezzel (Fotó:PFLA.Hu/Szöllősi György)

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia névadójának özvegyét elkísérte Angliába az intézmény kommunikációs igazgatója, Szöllősi György is, aki a hamarosan Nagy-Britanniában megjelenő Puskás-életrajzáról és egy lehetséges Puskás-kiállításról is egyeztetett a nemrég Manchester belvárosában megnyílt angol Nemzeti Futballmúzeumban. Sorrendben már a hetedik díjátadót rendezte Manchesterben, a United világhírű stadionjában, az Old Traffordon a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány és a Magyar Skót Társaság azóta, hogy egy skót Puskás-szurkoló, Stewart Miller által készített réz trófea adta öltlettel Magyar Zoltán, az említett szervezetek alapító-vezetője kezdeményezte a Puskás Ferenc Sir Alex Ferguson Év Szponzora Díj létrehozását a hazai gyermekkórházaknak adakozó brit cégek számára, s a nagy játékos özvegye, valamint az azóta visszavonult sikeredző csatlakozott a kezdeményezéshez. Az angol klub élő legendája fogadta a delegációt, amelynek Magyar Zoltán mellett tagja volt Douglas Arnott, az alapítvány kuratóriumának tagja, az idén először a manchesteri díjátadón személyesen is résztvevő Puskás Ferencné, Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója, valamint az idei díjazott, Thomas M. Fischer, a budapesti skót estnek, avagy a Burns Suppernek évente otthont adó Corinthia Hotel Budapest igazgatója.

A tavaly visszavonuló, kétszeres BL-győztes, a Manchester Unitedet 27 éven át irányító menedzser a Man United Fulham Premier League-találkozó előtt fogadta a magyar skót delegációt az Old Traffordon, s a mintegy húszperces beszélgetés elején régi ismerősként köszöntötte Puskás Ferencnét, aki hasonmás magyar válogatott Puskás-mezzel ajándékozta meg a skót világhírességet, míg Magyar Zoltán elsőrangú magyar vörösborokkal lepte meg a köztudottan nagy borszakértő és -gyűjtő edzőt. Sir Alex nemrég megjelent önéletrajzi könyvének magyar példányát dedikálta a Puskás Akadémiának, miután Szöllősi György tájékoztatta a Puskás Hungary dokumentumfilmben is nyilatkozó skót szakembert a Felcsúton zajló munkáról, az új stadion közelgő átadásáról. Szóba került a Puskás című életrajzi könyv őszre tervezett brit kiadása is, miután ahhoz Ferguson írt előszót. Szöllősit fogadta az angol Nemzeti Futball Múzeum igazgatóhelyettese, David Pearson, hogy a Puskás-könyv angliai bemutatójáról és egy leendő manchesteri Puskás-kiállításról egyeztessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!