Sport

2009.07.10. 02:29

Lányok a pályán - felkészül a Fehérép Alcoa

Székesfehérvár - A hosszúra nyúlt nyári szünet után hétfőn ismét benépesül a Köfém Sportcsarnok: 15 órától elkezdi a felkészülést a következő szezonra a Fehérép Alcoa FKC.

Matók János


Hétfőtől kezd felkészülni a megfiatalodott csapat
Fotó: FMH-archív

Alaposan megfiatalodott a Fehérép Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata, hiszen az eltávozott rutinos játékosok helyett - kivéve a felnőtt válogatott kapus Pastrovics Melindát és a Spanyolországból hazatérő, csákvári nevelésű, exdunaújvárosi Rádl Tímeát - csupa fiatal, ám roppant tehetséges, ifjúsági és junior válogatott játékos került be a keretbe. Nyilván erről is szó esik majd hétfőn, amikor Sótonyi László vezetőedző dirigálásával 15 órától a lányok elkezdik a felkészülést. De még az első edzést megelőzően, hétfőn 13 órakor sajtótájékoztatót tart a klub, ahol ismertetik az idei célkitűzéseket és elvárásokat. Ami a fiatalok miatt nyilván nem lesz eltúlzott , de így is ütőképes gárdát alkothatnak.

 

Mert tehetségek bőven vannak Fehérváron. Így például Zsigmond Vivien, aki a szerbiai U17-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyik, ha nem a legjobb játékosa volt. Nemzeti csapatunk az Eb-n az 5. helyen végzett úgy, hogy a hollandok elleni helyosztón 35-34-re győzött, Zsigmondnak a mindent eldöntő találatával. Vivien minden tekintetben kimagaslott a csapatból: a hét mérkőzésen átlagosan 47 és fél percet játszott, s ezzel a magyarok közül ő töltötte a legtöbb időt a játéktéren. Miután a csapattársainak 52 gólpasszt adott, ebben a kategóriában a holland Polmaant és a horvát Tabart megelőzve az Európa-bajnokság legjobbja volt.

 

De megemlíhetjük a szintén ifjúsági válogatott Kaszás Ivettet, aki csak a sérülését követő műtét miatt nem lehetett ott az Eb-n. Ki tudja, ha a stabil csapattag Kaszás rendelkezésre áll - és nem csak nézőként jelenik meg -, minden bizonnyal éremmel tértek volna haza a lányok. Szintén a fiatal tehetségek közé tartozik Bízik Boglárka, aki már megmutatta oroszlánkörmeit az NB I-ben, s akkor még nem szóltunk 2008 legjobb junior játékosáról, Tilinger Tamaráról, aki viszont igazi vezéregyénisége lehet az FKC-nak. Itt kell szólni a bajnok Győrtől érkező beállóról, Horváth Bernadettről is, aki a felkészülés elejéről hiányzik majd, hiszen a junior válogatott oszlopos tagjaként, az Európa-bajnokságon szerepel. Viszont már csak két idegenlégiós, Laima Bernataviciute és a csapatban rangidős tyúk-anyó , Krisztina Triscsuk lép majd pályára a szezonban.

 

 

 

Már elkészült a bajnokság sorsolása:

 

 

 

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették az NB I-es bajnokság sorsolását. Az első fordulót szeptember 2-án rendezik. Megyénk csapatai közül a Dunaújváros NKKSE a Fradi otthonában kezd, míg a fehérváriaknak jelenleg nincs ellenfelük. Ugyanis a kisorsolt, az NB I/B-ből feljutó, de az Újbuda TC-ből kiváló Hunnia nevezését az MKSZ hivatalosan még nem fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!