Sport

2009.07.24. 02:28

Lányaink az U18-as Eb-n

Székesfehérvár - Csehországban rendezték a sakkozók U18-as korosztályú csapatainak az Európa-bajnokságát. A magyar leány válogatottban Dudás és Mányoki is szerepelt.

Matók János

A csehországi Pardubice adott otthont a 18 éves (U18) fiú- és leánycsapatok sakk Európa-bajnokságának. A verseny csapatonként két táblán zajlott. A magyar leány válogatottban az első táblás szegedi Papp Petra mellett két székesfehérvári versenyző, Dudás Eszter (ASE Paks) és Mányoki Anna kapott helyet. Az értékszámok alapján válogatottunkat a 2. helyen emelték ki, ám a hétfordulós Eb után végül a 6. helyen végzett. A versenyen Dudás és Mányoki egyaránt 50 százalékos teljesítményt nyújtott.

Amíg a két fiatal tehetség az Eb-n vett részt, Martonvásáron ismét megrendezték a hagyományos versenyt. A 65 résztvevő 9 fordulóban, 2x15 perces játszmákban mérte össze a tudását. Az első két helyen a nemzetközi meste-rek, Varga Zoltán és Fehér Gyula végeztek. Mögöttük a fehérváriak, Botos Ferenc (Fehérvár SE) és Akóts Gábor (MÁV Előre SC) következtek. A legeredményesebb szenioroknál a bodajki Breyer János, amíg az ifjúságiaknál az iszkaszentgyörgyi Huszár Richárd neve is szerepelt. A lányoknál a móri Benedek Kata és a fehérvári Fazekas Barbara is jól teljesített. A csapatversenyben a fővárosi Tabán I nyert, a fehérváriak kombinált együttese (Botos, Akóts, Pais, Papagorasz és Zámbó) előtt. A móriak a hetedik, amíg a házigazda martonvásáriak a 9. helyen végeztek a 12 csapat versenyében.

Címkék#sakk#U18#eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!