Sport

2017.02.18. 20:56

Kupagyőztes az Alba Fehérvár

Győr – Az Alba a Szolnokkal vívta a férfi kosarasoknál a Magyar Kupa döntőjét. A fehérváriak elképesztő küzdelemben, 59-58-ra győztek.

Horog László

Nem kezdett jól az Alba az Olaj KK elleni fináléban, az alföldiek pillanatok alatt elléptek 12-2-re, míg a piros-feketéknél szinte minden bejött, a fehérváriaknál semmi. Előkészítetlenül, ebből következően pontatlanul tüzeltek, ellenben a Nikola Pavlicevic, valamint Luksa Andric vezérelte szolnokiak higgadtabban fejezték be akcióikat. Lóránt Péter és Keller Ákos pontjaival lopózott közelebb a fehérvári gárda, amely az elkövetkező percekben már korábbi önmagát mutatta, a kék-fehér brigád csütörtökön és pénteken is remek játékkal jelentkezett. Ahogy múltak a percek, úgy jöttek egyre közelebb, az első negyed végén 14-18 állt az eredményjelzőn, tehát jelentősen faragtak a korábbi tetemes hátrányból. A második tíz percben tovább növelték a tempót, a vezetést is átvették Burgess triplájával, majd Shepard zsákolásával még inkább elhúztak. Tartották a differenciát, 33-29-es vezetésüknél az olajosok trénere, Kmézics Zoran időt kért. Vojvoda hármasa célt ért, közelebb lopóztak a szolnokiak, az első félidőt követően 35-32 állt az eredményjelzőn.

A második húsz perces az addig semmit sem mutató Aleksa Popovic duplája indította, Pavlicevic hármasával pedig már a Szolnok vezetett, 37-38. A frissen beállt Tóth Péter triplája jól jött,  Edwards duplája is, az Alba mégsem tudott ellépni, mert Popovic és Adric révén már a rivális vezetett, de nem sokáig, Lóránt távoli dobása a gyűrűbe hullt, 43-41. Edwardsnál belemenést láttak a játékvezetők, Kmézics cserélt, Vojvoda helyett Barnies került parkettre. Farr zsákolt hatalmasat, Lóránt helyett Shepard lépett pályára, két akciót elrontott az Alba, Popovic hármassal fordított, ám a negyed záró akciója során betalált az Alba, Edwards távolról küldte a labdát gyűrűbe, 48-46.

Keller Ákos közelről volt eredményes, a következő, fehérvári akciónál Edwards hármasa is bejött, Pavlicevic viszont rontott kintről, 53-46. Kapkodtak a szolnokiak, Shepard begyötörte a lepattanót, a vége előtt nyolc perccel, 55-46-nál Kmézics időt kért. Andric és Borisov révén közelebb jött a KK, 55-50-es állásnál Dzunic időt kért. Keller dobott bravúros duplát, Shepard helyén visszatért a kicsit pihenő Edwards, Borisov dobott hármast szinte lehetetlen szögből, az alapvonalról, Dzunic időt kért, 57-55. Borisov hármasával már a Szolnok vezetett, Lóránt középtávolról betalált, a Szolnok a vége előtt nyolc másodperccel időt kért, 59-58. Az utolsó két dobását elhibázta a Szolnok, elképesztő csatában, egy ponttal nyert, ezzel 2013 után ismét kupagyőztes az Alba Fehérvár.

A férfi kosárlabda Magyar Kupát megnyert Alba Fehérvár
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Éjfélre ér a Városház térre a Kupagyőztes

Miután története során negyedszer is Magyar Kupát nyert az Alba Fehérvár kosárlabda csapata, nem maradhat el a Székesfehérváron megszokott Városház téri ünneplés. A kupagyőztes együttes kb. 24 órára ér a Városháza elé.



A város és a szurkolók a Városház téren fogadják a Magyar Kupát megnyert Alba Fehérvár kosárlabdacsapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!