utánpótlás kosárlabda

2019.01.29. 15:05

Csütörtökön kezdődik a hetedik Szent István Kupa

Csütörtök délben az Alba Regia Sportcsarnokban kezdődik a rangos, U16-os fiú kosárlabdatorna, a Szent István Kupa.

Horog László

Molnár Tamás, Farkas Sándor, Balássi Imre és Mészáros Attila (b-j) bíznak abban, hogy magas színvonalon pattogtatnak a fiatalok.

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi két évben megvalósult az El Clásico, tehát a Real és a Barca összecsapott itt, ezúttal a katalánok nem lépnek parkettre. A mostani seregszemle előkészületeiről sajtótájékoztatón számoltak be az illetékesek.

Molnár Tamás, Farkas Sándor, Balássi Imre és Mészáros Attila (b-j) bíznak abban, hogy magas színvonalon pattogtatnak a fiatalok.
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– A torna lebonyolítása nem változik a korábbi évekhez képest, ezúttal is nyolc együttes verseng a trófeáért, újdonságot jelent, hogy a hazai szövetséggel karöltve akkreditált játékvezető-képzésre is sor kerül, 24 sípmestert látunk vendégül. Olyan bírók mutatkoznak be, akiknek a közeljövőben esélyük lesz arra, hogy a hazai legmagasabb osztályban bizonyítsanak. A kupát annak idején azért találtuk ki, hogy a fehérvári fiatalok, valamint a korosztályos válogatott neves, külföldi gárdákkal mérje össze erejét, ez minden esztendőben meg is valósul. Tehetségeink láthatják, hol tartanak és hova juthatnak el, figyelünk a tehetségek gondozására – mondta Molnár Tamás főszervező.

Az Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre, Mészáros Attila alpolgármester, valamint az Alba Fehérvár utánpótlásának vezetője, Farkas Sándor egyaránt biztosra veszi, csütörtöktől izgalmas nemzetközi összecsapásokat láthatnak a kosárlabda barátai. A belépés ezúttal is ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában