Ütővel egy ország felett

2017.11.16. 07:06

Hazánk első számú férfi tollaslabda-játékosa Fejér megyéből indult

Móron ismerte meg az alapokat, Pécsen lett profi sportoló, most már Tokió se elérhetetlen álom Krausz Gergelynek.

Nagy Péter

krausz

Az elmúlt pár évben még csak megszorongatni sem tudták hazánkban. Azt mondja, ha a legjobbját hozza, ez így is marad egy jó darabig. Krausz Gergely remek évet tudhat maga mögött, egyedüli magyarként bekerült a világ 100 legjobb tollaslabda-játékosa közé.

- Még három külföldi versenyre vagyok hivatalos az idén, de lehet, hogy ezeket kihagyom, mivel a világranglistán elért 95. helyezésemmel teljesítettem az idei esztendőre kitűzött célomat – kezdte értékelését Gergő.

- Minek köszönhető a kiegyensúlyozott teljesítmény?

- Leginkább annak tudható be, hogy egy új edzővel, a skót Alan McIlvainnel készülhetek idén a klubomnál, a pécsi Multi Alarm SE-nél. Érzem magamon a folyamatos fejlődést, az utóbbi évek kemény munkája most kezd beérni, és ebben nagy szerepe van az új trénernek is.

- Ha jól tudom, a tollaslabda mellett dolgozik is.

- Villamosmérnökként sikerült elhelyezkednem Pécsen, napi négy órában, így marad bőven időm reggel és este is edzeni. Többnyire kétórás tréninggel kezdem a napot, majd munka után két és fél órát gyakorlok a teremben. A hétvégéken általában versenyeken indulok.

- Milyen a sportág támogatási rendszere?

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egyesületünk fő támogatója biztosítja a megélhetésemhez szükséges anyagi hátteret. Úgy tudom, pillanatnyilag én vagyok az egyetlen tollaslabdázó Magyarországon, aki meg tud élni ebből a sportágból. Sokat köszönhetek a szüleimnek is, akik mindig támogattak. Remélem, egyszer majd viszonozni tudom mindazt, amit értem tettek.

- Mit tartogathat a jövő számára? Beszélhetünk-e olimpiai szereplésről?

- Már többen szóba hozták Tokiót. Eddig ugyan elhessegettem a gondolatot, de most azt mondom, ha továbbra is keményen dolgozom, akkor az első férfi tollaslabda-játékosként részt vehetek a 2020-as nyári olimpiai játékokon.

Krausz Gergelynek joggal van oka az örömre, kiváló évet zárt a móri születésű sportoló
Fotós: MTI

- Miként látja a tollaslabda infrastrukturális helyzetét?

- Sokkal jobb állapotok között sportolhatunk, mint pár éve. Négy tollaslabdacsarnok épült nemrégiben Magyarországon, egy Szegeden. egy Pécsen, egy Budapesten és egy pedig Cegléden. Itt a körülmények kifogástalanok. Sajnos szeretett klubom Móron már megszűnt, de Fehérváron vagy Seregélyesen továbbra is szép számmal űzik ezt a csodálatos sportot.

- Milyen időközönként látogat haza, Mórra?

- Havonta egyszer legalább meglátogatom a családomat. Itt nőttem fel, ide jártam általános iskolába és ebben a városban lett belőlem tollaslabda-játékos. Sokat köszönhetek Mórnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában