A kötelező teljesítve

2018.09.30. 22:51

Közepes teljesítménnyel győzött a Vidi Diósgyőrben

Huszti Szabolcs találatával nyertek a fehérváriak az OTP Bank-liga labdarúgó NB I kilencedik fordulójának zárómeccsén.

Nagy Péter

Juhász Rolandék (kék, 23) most már csak a Chelsea elleni találkozóra összpontosíthatnak Fotó: dvtk.eu

A londoni Stamford Bridge előtt még egy 270 kilométeres túra várt vasárnap a hétközi, Mezőkövesddel szembeni próbatételt könnyedén abszolváló piros-kék egyletre. Az impozáns diósgyőri arénában – a múlt szerdai mérkőzéshez hasonlóan – nem tolongtak a nézők, a kezdésre kevesebb mint háromezren gyűltek össze. Amíg a Vidi szurkolótábora, az RBD a Fejér megyei harmadosztályban érdekelt Videoton Baráti Kör meccsét választotta, addig a hangulatról leginkább a miskolci ultrák gondoskodtak. A hazaiaktól Eperjesi, Ivánka, Forgács és Tamás hagyta ki a találkozót, míg a vendégektől Kovácsik kapus továbbra is súlyos agyrázkódásából lábadozott. Marko Nikolics, a székesfehérváriak szakvezetője sajátjai frissességét emelte ki az összecsapás előtt, ennek megfelelően a szerdai, Chelsea elleni Európa-liga-odavágón valószínűleg a kezdőben számításba vett Nikolov, Milanov kettős csak a kispadon kezdett.

Juhász Rolandék (kék, 23) most már csak a Chelsea elleni találkozóra összpontosíthatnak Fotó: dvtk.eu

Dusan Brkovics és Marko Scsepovics kemény ütközete vezette fel a párharcot, utóbbi volt a szenvedő fél, de a szerb támadó az arcát fájlalva is tudta folytatni a játékot. Márkvárt Dávid emlékezetében még ott élhetett a koronázóvárosiak ellen vívott derbik hangulata, amikor a Puskás egykori karmestere 12 méterről, ballal gyatrán ugyan, de legalább kapura lőtt. A helyszínen fagyoskodó Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sem lehetett elájulva a látottaktól, de Huszti Szabolcs égbe küldött kísérleténél legalább megemelkedhetett az olasz pulzusszáma. A honi élvonalba 13 esztendő után visszatérő középpályás aztán megcsillogtatta rúgótechnikáját, amikor szögletből a berobbanó Stopira fejére varázsolta a játékszert. A zöld-foki-szigeteki védő bólintásába azonban M. Scsepovics nem tudott belekapni, így a helyzet odalett. A félidő hátralévő részében is leginkább Huszti riogatott, de ezek a próbálkozások rendre célt tévesztettek.

 

A miskolci drukkerek ki is pécézték maguknak a ballábas labdarúgót, tehették, hiszen az első negyvenöt perc mindent hozott, csak szórakoztató futballt nem, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek. Vinícius közeli fejesénél már látszott, hogy a három pontért utazott Borsodba a Mol Vidi, majd Stopira stukkolt mellé egy szintén Huszti által kivitelezett beadást. Bacsa Patrik pályára küldésével megélénkült a DVTK játéka, erre Nikolics mester Armin Hodzic, valamint Georgi Milanov hadrendbe állításával reagált. Percekkel később meg is jött a várva várt eredmény: Milanov passzából Pátkai Máté zseniális íveléssel hozta kihagyhatatlan helyzetbe Huszti Szabolcsot, aki két lépésről a kapu jobb oldalába bólintott, 0-1. Bacsa egyéni alakítás után került földre Pátkai jóvoltából, aztán Vinícius szerelésénél reklamáltak büntetőt a diósgyőriek. A Vidi győzött, szerdán jöhet a Chelsea!

JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK–Mol Vidi FC 0-1 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2850 néző. Vezette: Pintér Csaba.

DVTK: Rados – Sesztakov, Karan, Brkovics, Juhar – Márkvárt, Mazalovic,

Tajti – Makrai, Mihajlovics (Hasani, 65.), Vernes (Bacsa, 53.). Vezetőedző:

Fernando Fernandez.

Vidi: Tujvel – Fiola (Milanov, 64.), Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, A.

Hadzic, Pátkai – Kovács I. (Hodzic, 53.), Huszti – M. Scsepovics (Nikolov,

81.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Huszti Szabolcs (65.).

Sárga lap: Brkovics (11.), Márkvárt (78.), Karan (78.), illetve Pátkai

(80.), Tujvel (82.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában