Sport

2012.03.08. 14:19

Kőváryék meghódítanák a Szaharát!

Kőváry Barna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert nekivág a Szaharának.

Hajósi Miklós

Már reggel hat órától lehetett érezni a levegőben valamit, hisz egyre több terepjáró közeledett Magyarország több pontjáról, sőt Lengyelországból, Szlovákiából és Angliából is egy ismert budapesti városrész felé. Összegyűltek a Saharun Afrikai futam résztvevői.

Az adminisztrációkat GPS berakása követte. Egyből kettő is beszereltek, nehogy az egyik meghibásodjon. Ebből a szerkezetből tudják kiolvasni a nap végén, hogy ki merre járt aznap.

Egymás után érkeznek a Saharun résztvevői terepjáróikkal, sőt egy Dácia személyautóval is, mely a mezőny egyetlen két kerék hajtású autója is egyben, vezetője Bálint F. Gyula volt. Kőváry és legénysége is elfoglalta a helyét és megkezdődött a gyors ismerkedés a többiekkel.

 

 

Az ISUZU D-MAX-ot alaposan felpakolták a legények a hosszú útra. Sőt még páncélos babgulyást is betáraztak a magyaros ízek kedvéért.

Megyeri Ákos és Lachmann Norbert is a plató parancsnok szerepét gyakorolták, hogy miként is helyezzék el a csomagokat a hosszú útra.

Egy debreceni ismerősöm is részese ennek a túrának. Az Autó és Motocross versenyző barátom Oláh Robi is a Szahara meghódítását tűzte ki célul. Most egy összkerekes autóval vág neki a sivatagnak.

Célország, Tunézia ahova március 18-án érkeznek a csapatok.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!