A fehérvári párbajtőröző nyerte a bajnokságot

2019.11.04. 18:57

Kovács Geri a legjobb

Miután az Európai Körversenyen döntőt vívott, megnyerte a párbajtőrözők kadét országos bajnokságát az Alba Regia Vívó Akadémia versenyzője, Kovács Gergely.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely (balra) szórta a győztes tusokat az utóbbi időben Fotó: ARVA

Nem kevesebb mint 121 versenyző ragadott párbajtőrt a kadét korosztály országos bajnokságán, ahol Kovács Gergely újra káprázatos formában vívott. Az Alba Regia Vívó Akadémia sportolója hibátlan kör után holtversenyben az első volt a táblán, de az ilyenkor szokásos sorsolás nem neki kedvezett. S az sem vetette vissza a lendületét, hogy másodikként kezdte az egyenes kieséses szakaszt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportközpontban. A fehérvári párbajtőröző mindenkit nagy fölénnyel küldött le a pástról, s a döntőben a nagy rivális Kó Benedekkel találkozott. A BVSC versenyzője sem jelentett nagy kihívást, Kovács 15-10-re nyert, s lett magyar bajnok. Az édesapja, Kovács László által edzett legény megerősítette vezető pozícióját a honi ranglistán.

Kovács Gergely (balra) szórta a győztes tusokat az utóbbi időben
Fotó: ARVA

A lányok egyéni versenyében a klub vívói, a még csak 15 éves Salamon Réka a 12., Tehráni Léna a 29. helyen zárt.

Fiatal kora ellenére Salamon Réka a nemzetközi porondon is megállja a helyét, a klagenfurti Európai Körversenyen a 64 között előbb legyőzte Scharek Angélát, majd túljutott a német Krausén is, a nyolcaddöntőben Wimmer Dorina állította meg, s végül a 13. helyen zárt. A rangos megmérettetésen Kovács Gergely volt a legjobb magyar. A 213 indulót felvonultató mezőnyben a 32 közé jutásért az ukrán Opanaszenkót verte simán, majd a norvég Karl­sennek sem adott esélyt (15-3). A nyolcaddöntőben a svájci Gerbernek csak hét tust engedélyezett, és a négy közé jutásért vívott asszóban is fölényesen verte az olasz Galassit. A fináléba a lengyel Urbanon át vezetett az út (15-11). A döntőben csupán egyetlen tussal maradt alul a fehérvári vívó, az ukrán Kublickijtől kapott ki (14-15), de ezüstérmével fellépett az európai ranglista hatodik helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában