Sport

2012.05.11. 18:17

Kovács Flóra aranyérmes párbajtőrben

Békéscsaba- Az alföldi városban rendezték meg az utánpótlás Olimpici Grand Prix, 6 versenyből álló nemzetközi sorozat ötödik vetélkedését, leány és fiú párbajtőr fegyvernemben.

Silye Sándor

A viadalon a Székesfehérvári VSE párbajtőrözőit, a fiúknál gyermek korosztályban Szücs Dániel és Jenőfalvi Ádám, míg a lányoknál Kovács Flóra és Török Karola képviselte. Az eggyel magasabb újonc korosztályban, Zarándok Levente, Jenőfalvi Ádám, a leányoknál pedig   Kovács Flóra lépett pástra.  Ukrajnából, Romániából, Szerbiából, Szlovéniából, Szlovákiából, Lengyelországból és Németországból is érkeztek vívópalánták, így  népes mezőny gyűlt össze a vetélkedésen. A fiúknál a fehérváriak valamennyi versenyzője a középmezőnyben végzett, Jenőfalvi a 42., Szűcs az 53. helyen zárt. Győzött Bányai Botond,  a Vasas vívója. A lányoknál Kovács a versenysorozat minden állomásán eddig döntőbe került. Az országos ranglista élmezőnyében lévő fehérvári leány a döntőben 10-7-re nyert a korábbi versenyeket megnyerő ukrán Darya Varfolomeyeva ellen. A  másik fehérvári kislány, Török a 22. helyen végzett. 
A Székesfehérvári VSE vívói a verseny második napján is pástra léptek, ahol Kovács ismét remekelt. Az eggyel nagyobb korosztályban is döntőbe került és végül hetedik lett. A fiúknál Zarándok a 46., Jenőfalvi a 64. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!