Sport

2009.10.08. 02:29

Kosárlabda-tanoda, a sportág jövőjéért

Székesfehérvár - A megyeszékhely kosárlabdaélete gazdag. Nemcsak a felnőtteknél, hanem a kicsiknél is.

Silye Sándor

Tudott dolog, hogy Székesfehérváron a Dávid Kornél Kosársuli nagy létszámot tanít , és az eredményei máris láthatók. Ma a női kosárlabda utánpótlása lesz a téma. Immár hetedik éve működik Fehérváron a Halm-Hatvani Kosárlabda-tanoda, Halm Rolland, az albacomposok szakosztály-igazgatója és felesége indította útjára a tanodát, amely az 5-15 éves gyerekek oktatását tűzte ki célul. Egész évben foglalkoznak velük, oktatnak, képességet fejlesztenek, és leginkább játékos edzéseket tartanak, hiszen éppen az utóbbi a tanoda célja, és eme foglalkozásokkal akarják megszerettetni a játékot az odajárókkal. Most is várják az új tanévben az említett korosztályok jelentkezését a MÁV Óvoda tornatermébe (hétfőn, csütörtökön 15 órától) és a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermébe (hétfő 16, kedd 17, csütörtök 16, péntek 15 órától).

- Az a fő célunk, hogy a gyerekek mozogjanak, de a Dávid Kornél Kosársuli és a Fejér Kosársuli sok tanulót vett már át tőlünk - mondta Hatvani Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!