Sport

2016.11.04. 18:15

Mátéfi Eszter és Kovács Péter csapata a vendéglátó

Dunaújváros - Szombaton 13.30 órakor Kisvárdán kézilabdázik bajnoki mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász. Az eredeti terv megváltozott, mert a találkozót nem közvetíti a televízió.

Jankó Árpád

A Kohász ellenfele a Kisvárda együttese jelenleg a nyolcadik helyen található két győzelemmel és négy vereséggel. A szintén újonc Kispest csapatát verték meg idegenben, és otthon legyőzték a Fehérvár együttesét 23-22-re. Ez utóbbi eredmény is mutatja, hogy nagyon komolyan kell venni a Kisvárda csapatát. Kilenc jó képességű légióssal játszanak.

AKispest elleni találkozón a szlovák átlövőjük Kucherová és a brazil balszélső Rocha egyaránt 11-11 gólt dobott. Utóbbi rendkívül gyors, és indításokból eredményes. Kettejükre nagyon oda kell figyelni. A kisvárdai klub szakmai igazgatója Mátéfi Eszter, a vezetőedző pedig Kovács Péter. Mindkettőjüknek komoly kötődésük volt a dunaújvárosi NB I-es csapattal.

Szalai Babett szerint ahogy elkezdődik a mérkőzés ő azonnal megérzi, hogy milyen lesz a formája   Fotó: Zsedrovits Enikő

Szalai Babett, a Dunaújvárosi Kohász irányítója egészen kiváló teljesítményt nyújtott a Vác elleni kupamérkőzésen. Tizenegy gólja remek játékban született meg. Vele szemben a világbajnok brazil kapus is tehetetlen volt. A mérkőzés után a következőket nyilatkozta a Kohász játékosa:

- Nagyon örülök annak, hogy a teljesítményemből kijött az a nagyon sok munka, amit eddig elvégeztem az edzéseken. Hogy milyen formában játszik majd a játékos, azt nem lehet a mérkőzés előtt megérezni. Én sem tudom. Az a játék közben egyszer csak beugrik, és rendkívül magabiztossá teszi az embert. Ami a csapatot illeti, még a védekezésünkből kell kiirtani a hibákat, itt vannak hiányosságok. A mai Kisvárda elleni mérkőzés nagyon nehéz lesz. A hazaiak minden poszton rendelkeznek két jó játékossal. Nagyon tudnak küzdeni. Fegyverük a gyors felfutások, a gyors középkezdés. Jelenleg a nyolcadik helyen állnak, és tervük, hogy biztos középcsapattá váljanak. Ha nyerni akarunk, akkor száz százalékot kell nyújtani mindenkinek.

György László, a csapat edzője figyelmeztet. Az újonc Kisvárdát nem lehet félvállról venni.

- Egy pillanatig ne higgyük, hogy könnyed játszadozás lesz a mai találkozó. A Kisvárda csapata több rutinos játékosból áll. Nekünk fontos a győzelem azért, hogy több bajnoki pontunk legyen, és azért is, hogy a tabellán elfoglalt helyünk biztatóvá váljék. Amikor összpontosítunk, akkor általában nyerünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!