Nevel és toboroz az Akadémia

2018.09.13. 19:17

Komoly változások után

Az osztrák bázisú utánpótlás ligákban már javában zajlik a pontvadászat. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia átformált struktúrában ápolja tovább a tehetségeket.

Ferencz Balázs

Az Akadémia fiataljai jól rajtoltak a bajnokságokban Fotó: IOGJA

A tavalyi szezonhoz képest volt némi változás a korosztályos csapatok szakmai stábjában az Akadémiánál. Fekti István, az utánpótlás-nevelő műhely vezetője szerint elképzelhető, hogy az új rendszer kialakítása az első évben negatív hatással lesz az eredményességre. De a hosszútávú cél a töretlen fejlődés.

– A szakmai stáb annyiban változott, hogy Tyler Dietrich után második alkalommal akadémiás edzői stáb dolgozik az Erste Ligában Kiss Dávid és Arany Máté személyében. A korosztályokban így elég nagy változás történt, illetve a struktúrán is módosítottunk. Az U12, U14 és U16-os korcsoport szakmai vezetője Ondrejcík Rastislav, ő felel a szakmai munka irányításáért. Tavaly, a szezon közben az ifjúsági csapathoz érkezett Andrej Brodnik két évre szóló szerződést kötött, ő a legidősebb akadémiás korosztályt, az U20-at vezeti, valamint a regionális központhoz kapcsolódó feladatok mellett Kóger István is szerepet vállalt az edzői stábban, az U14/A vezetőedzője lett. Idén a tavalyi juniorbajnok együttesre épülő gárda fog versenyezni a következő szezonban az Erste Ligában. Szinte a határokig elmentünk, a játékoskereteinket a végletekig kimerítettük a felső három korosztályban. Egy ilyen szakmai váltásnál, ennyire átdolgozott keretekkel nem lehet elvárni, hogy az eredményesség területén is hasonlót alkossunk, mint az elmúlt években, de természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk és a playoffot jelentő helyek valamelyikét elérjük. A következő években szükségünk van egy kis időre, hogy az alsóbb korosztályokban elvégzett munka gyümölcse beérjen, és ez eredményekben is újból megmutatkozzon.

Az Akadémia fiataljai jól rajtoltak a bajnokságokban
Fotó: IOGJA

Az Akadémia célja továbbra is a fiatalok fejlesztése. Az irányvonal pedig adott: a nemzetközi- és az Erste Ligában szereplő csapatokhoz szeretnék hangolni az utánpótlást.

– 330 körüli létszámmal dolgozik jelenleg az akadémia, azonban idén nagy hangsúlyt fektetünk a toborzómunkára. Szeretnénk, ha még több fiatal ismerkedne meg a jégkorongsporttal, ezért egyeztetéseket folytatunk mind iskolákkal, mind szakmai stábon belül, hogyan tudnánk kiszélesíteni a bázisunkat és tudnánk még szervezettebbé tenni a működésünket – mondta Fekti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában