Sport

2012.03.29. 15:43

Kolonics Györgyről neveznék el a Tüskecsarnokot

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) azt javasolja, a létesítményt Kolonics György Nemzeti Sportcentrumnak nevezzék el.

MTI

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a kormány legutóbbi döntését, miszerint 2014-ig sportcsarnokot alakítanak ki a félkészen álló lágymányosi Tüskecsarnokból; a szervezet megerősítve korábbi javaslatát azt ajánlja, hogy a létesítményt Kolonics György Nemzeti Sportcentrumnak nevezzék el.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Tristan Azbej, a szervezet budapesti elnöke csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormány a Tüskecsarnok sport célú befejezéséről szóló döntésével hitet tett amellett, hogy a nehéz gazdasági körülmények közepette is fontosnak tartja a magyar fiatalok sportolási lehetőségeinek gyarapítását, sportcélú létesítmények létrehozását. A 4000 fősre tervezett Tüskecsarnok befejezése reményeik szerint jelentősen hozzá fog járulni a magyar sport újbóli fellendüléséhez. Felidézték, 2008-ban már felhívták a figyelmet a létesítmény befejezésének fontosságára, az akkor hatalmon lévő szocialisták azonban "fülük botját sem mozdították".

Kiemelték: a főváros XI. kerületében, a lágymányosi Infopark területén több, mint egy évtizede félkészen, torzóként álló Tüskecsarnok a szocialista tehetetlenkedés egyik szimbóluma. A beruházás 1993-ban indult, eredetileg az 1996-ra tervezett budapesti Expóra épült, de a Horn-kormány 1997-ben leállíttatta az építkezést. A kimondottan sportkomplexumnak tervezett létesítmény azóta is kihasználatlanul áll, ráadásul százmilliókat költöttek közpénzből az őrzésre és az állagmegőrzésre - idézték fel, majd kitértek arra, hogy Rétvári Bence, Szentimreváros-Gellérthegy-Lágymányos parlamenti képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Fidelitas éveken át küzdött azért, hogy a rendkívül jó adottságokkal rendelkező csarnok építése befejeződhessen és sportcélokat szolgáljon.

A budai Tüskecsarnok Várhatóan 2014-re készül el, az új nemzeti stadion megvalósítására pedig ötletpályázatot ír ki a kormány. Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a 16 éve félkész állapotban lévő Tüskecsarnok mellett tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a négyezer fős csarnok és a hat kiegészítő munkacsarnok nagyrészt az egyetemi sportot szolgálja majd, és az építkezés 5,9 milliárd forintos beruházással fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!