12°
17°
11°

Kitettek magukért az atléták – Az ARAK rendezésben és eredményességben is jelesre vizsgázott

Székesfehérvár - Elégedett Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke. A fehérvári rendezésű 120. Atlétikai Magyar Bajnokság remek versenyeket, jó eredményeket hozott.

Székesfehérvár immár harmadik alkalommal fogadta az atlétika honi krémjét, vagyis 2007 és 2014 után idén is a koronázóvárosban versengett az atlétikai magyar bajnokság mezőnye. Péntektől vasárnapig 38 versenyszámban zajlottak a selejtezők, az előfutamok, és hirdettek bajnokot, több mint 500 atléta koptatta a Bregyó közi rekortánt.

– Sokkal gördülékenyebb és simább bajnokság volt a szervezés szempontjából, mint a tavalyi. Ehhez nyilván az is kellett, hogy az akkori tapasztalatokat felhasználjuk, és kijavítsuk az akkor vétett hibákat. Köszönetemet kell kifejeznem mindenkinek, aki részt vett a 120. Magyar Bajnokság rendezésében. Rengeteget dolgoztak a versenybírók, a pályamunkások, azon támogatók, akik a feltételeket megteremtették, a Városgondnokság munkatársai – kezdte az országos bajnokság értékelését Hirt Károly, az ARAK elnöke.

A pekingi világbajnokság előtt két héttel a magyar bajnokság szolgákhatott utolsó lehetőséggel a szintteljesítésre, de a szakemberek tudták, különösebb csata már nem lesz a vb-indulásért. Akitől várni lehetett – Kővágó Zoltán, Márton Anita, Orbán Éva, Pars Krisztián, Baji Balázs és a többiek már korábban szintet értek, így mindenki minden idegszálával az ob-ra koncentrálhatott. Nem véletlen tehát, hogy sokan egyéni csúcsot, vagy idei legjobbjukat érték el Fehérváron.

Az ARAK Utánpótlás Akadémia végül egy arannyal, három ezüstéremmel és két bronzzal zárta a 120. országos seregszemlét. Szabó Dániel 100 méteres síkfutásban szerzett bajnoki címet, 200 méteren pedig második lett. Ezüstérmet szerzett a 4×100 méteres női váltó Huszár Kittivel, Frey Virággal, Zsiga Mónikával, és Pálinkás Dórával. Szintén ezüstös medált gyűjtött Zsiga Mónika a 400 méteres gátfutásban. 400 méteren Budai Boglárka bronzérmes lett, és harmadik helyen zárta a bajnokságot a hármasugró László Dávid.

– Verseny előtt azt mondtuk, ha az atlétáink megközelítik, vagy megdöntik egyéni csúcsaikat, akkor kiválóan teljesítettek, és azt kell, hogy mondjam, hogy szinte kivétel nélkül így szerepeltek, és megfeleltek az elvárásoknak. Gratulálni tudok a sportolóknak, mert én előzetesen azt mondtam, hogy 1-3 éremmel kalkulálok. Most már látjuk, hogy ez egy pesszimista számítás volt. Ki kell emelnem az egész mezőnyből Szabó Dánielt, aki 18 éves korú, nagyon tehetséges sprinter-tanítványunk. Egyéni csúccsal nyerte a 100 métert és egyéni csúcsához nagyon közel futva második lett 200 méteren. Zsiga Mónika is idei legjobbját, sőt egyéni csúcsát futotta 400 gáton, jól futott a 4×100-as női váltónk, és harmadik lett Budai Boglárka is. Bogi első éves ifjúsági versenyző, mindössze 16 éves, így igazán nagyszerű eredmény az egyéni csúccsal elért bronzérme. László Dávid harmadik helye a hármasugrásban sem csalódás, bár kicsit elmaradt egyéni legjobbjától. Győrben tanul, és ott is edzett, de nagyon jól versenyzett és tiszteletet érdemel a helyezése. Elégedett vagyok.

A most érmet szerző versenyzők is roppant fiatalok, de ők sem maradnak utódok nélkül, ami az ARAK kimagasló műhelymunkáját dicséri

– Azt reméljük, hogy nem kell kit pótolnunk, mert azok a tervek, amelyek az Óbudai Egyetemmel kötött megállapodás kapcsán, vagy a Corvinus Egyetem néhány szakának Fehérvárra költözése esetén megfogalmazódtak, azt eredményezik, hogy itt tudjuk tartani a tanítványainkat. Reméljük, hogy nem csak termeljük az utánpótlást, hanem meg is tudjuk tartani az értékeinket.


Legolvasottabb

1
„Lecsóőrültek” a trónon, megkoronázták a lecsókirálynőt
2
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
3
Autótűz Székesfehérváron
4
Ittasan vezetett, átszakította a szalagkorlátot
5
Így parkoltok Ti, Fejér megye!
Baleset
police.hu
Halálos baleset: felborult egy autó Csákvárnál
tengelysúlymérés / 21 perce
Veszélyben vannak a túlsúlyos teherautók és buszok
Finomítani kell a nemzeti tengelysúlymérő rendszer jogi szabályozásán az érdekképviseletek szerint.
Gyász
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
/"Megállt a szív, megállt a kéz, nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, mert szerettünk nagyon . . ."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MIKLÓS JÓZSEFNÉ* *szül. Varga Anna* Seregélyes-Szőlőhegyi lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. 09. 21-én 14 órakor lesz a Seregélyes-Szőlőhegyi temetőben. A gyászoló család
/"Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves szerettünk, Isten veled!"/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk *FEHÉR ANNA* 2017. szeptember 6-án, 65 évesen elhunyt. Szeptember 22-én a Fecskeparti temetőben 12 órakor búcsúzunk tőle. Gyászolják: gyermekei Gábor, Ani, unokái Richi, Szandu és veje Bala, valamint rokonai és barátai
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *LAURINYECZ FERENCNÉ* *(Marika)* életének 79. évében örökre megpihent. 2017. szeptember 23-án 11 órakor az Agárdi temetőben veszünk tőle végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család
Pro Theatro díj / 47 perce
Matuz János kapta a város legnevesebb színházi elismerését
Szabó Zoltán
kincskereső kaland / 1 órája
A Jégtorony titkai a sarkvidéket járja be
Gyerekek / 1 órája
Jó reggelt, Fejér megye!
Szanyi-Nagy Judit
Sebességellenőrzés / 1 órája
Itt számíthat traffipaxra szerdán Fejér megyében
police.hu
Felemelő sztori / 2 órája
125 éves a melltartó
Generációk / 9 órája
Újszülötteket köszöntöttek Kápolnásnyéken
S. Töttő Rita