Ez már az előszoba

2019.02.13. 22:02

Kissé leült a Volán játéka, de lehet javítani

Vereséggel kezdte az EBEL felsőházi középszakaszát a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, de nem esett letargiába a gárda, már pénteken be lehet gyűjteni az első pontokat a playoff előszobájában.

Ferencz Balázs

Arttu Luttinen (fehér) játékában is több veszély lehet Fotó: graz99

Kalkulálható fiaskó volt. A Graz 99ers remek együttes benyomását kelti idén, nyerte az alapszakaszt, s végig dominálva győzte le 5-3-ra a fehérváriakat a középszakasz nyitányán. A stájereket a futó bajnokságban csak egyszer, hazai pályán tudta elkapni a Volán, s bár szoros meccseket játszott Hannu Järvenpää alakulata a grazi összecsapásokon is, rendre vereséget szenvedett. Ezért papírforma, hogy most sem kerekedett felül a FAV19, bár volt rá esélye. – Az első harmadban nem játszottunk elég élesen, nem úgy hokiztunk, mint amit elterveztünk, és amilyet már produkáltunk az előző fordulókban. A második harmadban volt sanszunk megszerezni a vezetést, nem tettük meg – tekintett vissza a Volán válogatott csatára, Erdély Csanád. – Az emberelőnyös és emberhátrányos szituációk sem működtek úgy kedden este, ahogy eddig az utóbbi időszakban.

Arttu Luttinen (fehér) játékában is több veszély lehet Fotó: graz99

Hannu Järvenpää nem látott kiugró hibát a csapat játékában. – A meccs elején nem voltunk még élesek, a hazai csapat pedig igen. Összességében nem azért veszítettünk, mert rosszul játszottunk, hanem azért, mert a Graz együttese nagyon jó teljesítményt nyújtott – vélekedett a finn tréner. Az alapszakaszból hat pontot magával rántó Graz 99ers így már 9 pontos, és nem változott sokat a felsőház tabellája, miután a harmadik Klagenfurt verte a negyedik Salzburgot (6-2), a második Vienna Capitals pedig 4-0-val lépte le az ötödik Bolzanót. Így a Fehérvár veresége ellenére előzött, s az olaszok elé került, 0 ponttal. Pénteken 18 órakor a Klagenfurt érkezik. – Van min javítani, de nincs pánik, fogunk is javítani a pénteki mérkőzésig – jelentette ki Erdély. – Minden meccs számít, közel vannak a csapatok a középszakaszban, bárki végezhet olyan pozícióban, hogy ellenfelet választhasson magának a playoffra. Kiélezett a harc minden egyes mérkőzésen, mert ez itt már a rájátszás előszobája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában