Sport

2009.08.18. 02:29

Kiss Adél a 200 méteres hátúszásban szlovén bajnok lett

Székesfehérvár - Kiss Adél, a Delfin-Tiffer versenyzője Szlovéniában nemzetközi bajnoki címet nyert. A nyílt úszóbajnokságon 200 m hátúszásban a fehérvári ifjú aranyérmes lett.

Silye Sándor

Kiss Adél még ifjú, de Dániel András szakvezető szerint nagyon tehetséges, a jövő sikeres versenyzője lehet. Szlovéniában a nyílt nemzetközi bajnokságon az arany mellett egy ezüst- (100 m pillangó) és egy bronzérmet (100 m hát) is hazahozott. Erős mezőny volt, a hazaiak mellett magyarok, dánok, horvátok is indultak. Adél a 100 m pillangóúszásban az eddigi legjobbját 2,3 másodperccel javította meg.

- A helyezések a verseny előtt különösebben nem izgattak, inkább az időeredményre figyeltem, ezen a téren akartam javítani. Ez rendben is volt, a 200 m hát és a 100 m pillangó eredményemmel elégedett voltam, 100 m gyorson szerettem volna a jobbnál is jobbat úszni, ez nem sikerült - mondta a szimpatikus úszó.

- A győzelem sima volt?

- Igen, úszás közben nem kellett túlzottan lesnem jobbra-balra, hogy vajon ki lehet veszélyes a győzelmemre? De így is kellett igyekeznem, a sikert nem adják ingyen.

- Bosszantotta, hogy egyéni csúccsal sem nyert?

- Századmásodperceket vert rám az ellenfelem, jobb benyúlással nyert. Ilyen a sport, hiszem, a sors visszaadja később, amit most elvett.

- Elégedett az évével?

- Hogyne, ez volt pályafutásom legjobb esztendeje. Az ifi ob-n 200 m háton aranyérmes voltam, de a többi versenyem is rendben volt. Szlovénia után már két bajnoki aranyam is van.

Dániel András hozzátette:

- Súlyos betegséggel nyitotta Adél az évet, ehhez képest kiváló eredményeket tudhat a magáénak. Azért fontos ez, mert 2010 meghatározó esztendő lehet a számára, hiszen Budapesten Eb, Szingapúrban ifjúsági olimpia lesz, és az a cél, hogy mindkettőn ott legyen - mondta az edző, a versenyző pedig bólogatott ehhez...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!