Sport

2016.01.28. 20:35

Kimondottan eredményes nyitány

Székesfehérvár – Két arany, két ezüst és három bronzéremmel kezdte a 2016-os Darts Steel utánpótlás Bajnokságot a fehérvári Sport Darts Club.

Szupkai Gábor

A székesfehérvári Sport Darts Club 8 versenyzővel érkezett a korosztályos viadalra, és majdnem mindannyian éremmel térhettek haza. Gyermek kategóriában Kánya Angéla első országos versenyén rögtön bronzérmet szerzett, és Katona Patrik is jó formában állt a táblák elé, végül egy ezüstéremmel a nyakában zárta a versenyt. Serdülő kategóriában Mazzag Márton és a tavalyi szezon korosztályos bajnoka Neumajer Gergő mérkőzött egy rendkívül erős mezőnyben. Mazzag Márton végül a hetedik helyen zárt. Neumajer Gergő egy igen erős döntőben vigaszágról érkezve még sikeresen visszajött a meccsbe, de a második mérkőzésen vereséget szenvedett, így be kellett érnie a második hellyel. Az ifjúsági leány korosztályban Neumajer Kitti a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Sport Darts Klub ifjúsági fiú kategóriában Kaiser  Richárdot, Németh Norbertet és Czipó Vivient küldte harcba. Kaiser egy kemény csoportba került, a háromfős csoportban a világbajnokság két ifi fiú válogatottja volt az ellenfele. Végül körbeverés után rosszabb legarány miatt esett ki a versenyből és végzett a 17. helyen. Németh Norbert nagyon jó játékkal megnyerte négy fős csoportját, a legjobb tizenhat között szenvedett vereséget így kilencedik lett. Czipó Vivien nehezítésként az ifi fiúk mezőnyében indult, ám ez sem akadályozta meg sőt abban, hogy többek közt egy tizenhárom nyilas partival jusson a legjobb 16 közé.

A főtáblán három 4-1-re megnyert mérkőzés következett, a döntőben találta magát. De a java csak ezután következett, Kocsis Tamás ellen, parádés teljesítményt nyújtva, 82,35 ös átlaggal, 4-0-ra diadalmaskodott a fináléban. A páros versenyeken a Kánya Angéla–Katona Patrik és Németh Norbert–Mazzag Márton párosok a kilencedik helyen végeztek. A Neumajer Kitti–Neumajer Gergő kettős életük legjobb páros eredményét hozták össze a most szerzett bronzéremmel. A Czipó Vivien–Kaiser Richárd kettős nem meglepő módon aranyéremmel zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!