Sport

2017.05.30. 20:20

Kilencedszer rendezték meg az ifj. Ocskay Gábor tenisz emléktornát

SZÉKESFEHÉRVÁR A 2009 tavaszán, tragikusan fiatalon elhunyt, kiváló jégkorongozóra, ifj. Ocskay Gáborra emlékeztek a hagyományos, férfi tenisztornán.

Horog László

Ezúttal is 12 páros nevezett a küzdelmekre, az utóbbi években ezzel a létszámmal bonyolították a seregszemlét, most is a Kiskút Teniszcentrumban. A nevezők között akadtak ifj. Ocskay Gábor egykori játékostársai, korábbi és jelenlegi hokisok, családtagok, sportbarátok

- Komoly mezőny gyűlt össze ismét, az egynapos tornával adózunk Gábor emlékének - közölte Bognár Ákos versenyigazgató, aki a kezdetektől szervezi a tornát. Most is egyszettes, nyolcjátszmás meccseket rendeztek, az elődöntők során az Ocskay László-Kiss Attila duó 8-0-ra verte a Ferdinandy István-Ádám Zsolt párost, a másik ágon a Becze Mózes és Rajz Tamás 8-2-re bizonyult jobbnak a Balogh Benedek-Sebestyén Csaba kettősnél.

Ocskay László, Kiss Attila, Becze Mózes és Rajz Tamás  Fotó: a szerző

A döntőben Ocskay L.-Kiss A-Becze M.-Rajz T. 8-3, a bronzmeccsen Balogh B.-Sebestyén Cs.-Ferdinandy I.-Ádám Zs. 8-4. A vígaszág küzdelmeit a Sándor Norbert-Kiss Zoltán kettős nyerte, a Kocsis Ferenc-Palkovics Krisztián páros legyőzésével. Ifj. Ocskay Gábor unokatestvére, Ocskay László először nyert a tenisztornán, korábban többször volt dobogós, de nyernie még nem sikerült. Egy éve Gábor másik unokatestvére, Ferdinandy István győzött, Kiss Attilával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!