Szilveszter-rali

2019.12.26. 13:00

Kilenc ország versenyzői érkeznek a Hungaroringre

Kilenc ország 193 versenyzőpárosa nevezett a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó Szilveszter-ralira, melyet 21. alkalommal rendeznek meg a Hungaroringen és környékén.

A szervezők közleménye szerint Magyarország mellett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Svájcból, Lengyelországból, Németországból, Finnországból és Angliából is érkeznek versenyzők,

a legnagyobb név pedig az idei rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájának győztese, a finn Kalle Rovanperä lesz.

A Szilveszter-rali történetében

most először fordul elő, hogy egy aktuális vb-győztes, valamint a friss magyar bajnok is rajthoz áll.

Rovanperä egy Skoda Fabia R5-össel, míg a 2019-es hazai bajnokság abszolút legjobbja, Vincze Ferenc egy Volkswagen Polo GTI R5-tel indul a viadalon.

Az idei Szilveszter-rali versenytávja 53,1 kilométer, szombaton kettő, vasárnap pedig hat gyorsasági szakaszt rendeznek, többségében a Hungaroring területén belül.

A nézők a helyszínen kialakított értékesítési pontokon válthatják meg belépőjüket 2500 forintos áron, ugyanakkor a 12 éven aluliak ingyenesen tekinthetik meg a versenyt.

Pénteken a gépátvétel és a pályabejárás zajlik majd, és egy hivatalos tesztre is sor kerül, az első autó pedig szombaton 10 órakor rajtol majd el. A szervezők élő rádiós és internetes közvetítéssel, valamint a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is ingyenes parkolási lehetőséggel készülnek a szurkolóknak.

A Szilveszter-rali rendezői december 14-én jelentették be, hogy a viadal jövőre a nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC) versenysorozat nyolcadik, utolsó állomása lesz, és az idei rendezvény egyfajta főpróbája lesz a 2020-as AARC-futamnak. Érdekesség, hogy a mostani versenyre nyolc ország 141 újságírója akkreditált, közülük kettő – egy újságíró és egy fotós – Kanadából utazott el a Hungaroringre, hogy tudósítson az eseményről.

A 21. Szilveszter-ralin történtekről szintén beszámol az M1 aktuális csatorna, mely minden nap több alkalommal jelentkezik élőben a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!