Férfi vízilabda világliga

2020.02.11. 23:37

Kikapott Franciaországban, csoportmásodik a magyar csapat

Märcz Tamás együttesének március 17-én a világbajnok olaszok otthonában kell majd negyeddöntőznie.

Az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott 15-10-re kikapott kedden a francia csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének zárófordulójában.

Märcz Tamás együttese – amely megterhelő utazást követően jutott el a találkozó helyszínére – ezzel a csoport második helyén zárt, és március 17-én a világbajnok olaszok otthonában kell majd negyeddöntőznie.

Férfi világliga, selejtező, B csoport, 3. játéknap:

Franciaország-Magyarország 15-10 (5-3, 3-3, 5-2 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi, Manhercz, Pohl 2-2, Nagy Á., Jansik Sz., Mezei, Kovács G. 1-1

A magyar válogatott kalandos úton, két nap alatt ért a mérkőzés helyszínére, a nyugat-európai viharos időjárás miatt ugyanis hétfőn Frankfurtban ragadtak, és a franciaországi helyszínt végül csak több órás, extra buszozással érték el. A csapat így edzés nélkül, fáradtan ugrott medencébe.

A franciák ezt kihasználva játszottak, a magyarok védekezése nem működött, a nagyszünetben két góllal vezettek a házigazdák (8-6).

A hat friss Európa-bajnokkal felálló magyar válogatottnak ezt követően is csak fellángolásai voltak, esélye nem volt a fordításra, a franciák összességében sima győzelmet arattak.

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 4 pont, 2. Magyarország 3, 3. Oroszország 2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában