Labdarúgó NB I

2018.08.04. 19:11

Kikapott a Puskás Akadémia 

Egy góllal győzte le a csapatot az MTK Budapest.

Továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia, mivel 40 percet emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott a vendég MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A két együttes nyolcadszor találkozott egymással az NB I-ben, egy-egy döntetlen és felcsúti győzelem mellett a fővárosiak sorozatban hatodszor nyertek.

Feczkó Tamás újonc csapatának ez volt szezonbeli második sikere: a kék-fehérek az első fordulóban az Újpestet múlták felül 2-0-ra.

A Puskás Akadémia egy döntetlen mellett másodszor kapott ki.

OTP Bank Liga, 3. forduló: Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)

Pancho Aréna, 837 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Kiss (55.), illetve Ramos (33.), Torghelle (86.)

piros lap: Spandler (50.)

sárga lap: Diallo (66.), Trajkovski (90.), illetve Ikenne-King (43.), Torhelle (79.)

Bő tízpercnyi tapogatózást követően az MTK alakította ki az első veszélyes helyzeteket: előbb Lencse nem tudott gólra váltani egy remek kiugratást, majd egy ügyes szögletvariáció után Kanta 12 méteres lövését Hegedüs tolta a kapufára.

Néhány perccel később Radó kísérleténél Kicsak védett bravúrral, majd – ugyancsak Radó révén – a Puskás Akadémia is kapufát ért el. Fél óra elteltével vezetést szerzett az MTK: Lencse jobb oldali beadását Ramos közvetlen közelről rúgta a hazai kapuba.

A fordulás után szinte azonnal emberhátrányba került Benczés Miklós együttese: Spandler Csaba utolsó emberként szabálytalankodott Lencsével szemben, Farkas Ádám játékvezető pedig azonnal kiállította a védőt. Kanta veszélyes szabadrúgása a keresztlécen csattant, öt perccel később pedig – némi meglepetésre – Kiss Tamás szép egyéni megoldása után egyenlítettek a hazaiak.

A mérkőzés utolsó harmadára alaposan visszaesett az iram, de az MTK egy hajrában elért szerencsés góllal – Farkas lövése változtatott irányt a csereként beállt Torghellén – annak ellenére megszerezte a győzelmet, hogy a hosszabbításban Kanta büntetőből a kaput sem találta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában