Labdarúgó NB I

2018.10.20. 21:49

Kikapott a listavezető Ferencváros Felcsúton

A fővárosi csapat az első bajnoki vereségét szenvedte el, míg a Budapest Honvéd ezúttal döntetlent játszott az MTK-val.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Czagány Balázs

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2

A vendégek – három döntetlen és egy kudarc után – ebben az idényben először gyűjtötték be a három pontot idegenben, egyúttal három forduló óta veretlenek, a Kisvárda viszont sorozatban harmadszor maradt alul.

A Mezőkövesd lépett fel támadólag az első percekben, szűk negyedóra elteltével mégis az újonc Kisvárda szerzett vezetést egy szögletet követően. A bekapott gól után a vendégek még inkább fokozták a nyomást, de hiába adódtak egyre nagyobb lehetőségek előttük, a befejezések rendre pontatlanok voltak, így a hazaiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A folytatásban is a Mezőkövesd volt aktívabb, és erőfeszítéseit ekkor már siker koronázta: Molnár előbb egy kiugratást váltott gólra, majd Protic hatalmas hibáját kihasználva ismét betalált. Mivel a hátralévő időben a vendégek stabilan védekeztek, Felipe sorozatos bravúrjai ellenére pont nélkül maradtak a hazaiak.

Szombathelyi Haladás-MOL Vidi FC 0-2

A címvédő MOL Vidi FC 2-0-ra nyert a sereghajtó Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában, szombaton.

A szombathelyiek a szeptember végén kinevezett Horváth Ferenc irányításával továbbra sem szereztek pontot, ez volt a harmadik vereségük.

A kezdés előtt Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte Halmosi Pétert, aki a legutóbbi fordulóban a 300. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára. A 35-szörös válogatott szélső ugyanakkor ezen a találkozón nem jutott szóhoz.

Az erőviszonyoknak megfelelően a fehérváriak irányították az összecsapást, mégis a Haladás járt közelebb a vezetéshez, de az első félidő végén és a második elején is kimaradt egy hazai ziccer.

Ez meg is bosszulta magát, mivel nem sokkal később előnybe kerültek a vendégek, Marko Scepovic góljában a nagyot hibázó Király Gábor is benne volt. Mindössze nyolc perccel később eldöntötte az összecsapást a Vidi, Pátkai Máté gyönyörűen tekert a jobb felső sarokba.

Innentől kezdve a hátralévő bő húsz percben nem történt érdemi esemény, a Haladás jelenlegi formájában nem jelenthetett komoly veszélyt a címvédőre a hajrában.

MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-1

Az újonc MTK 1-1-es döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéd együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton.

A kispestiek bátor játéka három helyzetet is eredményezett az első tíz percben, majd az MTK is „életjelet adott magáról” néhány távoli lövéssel. Lüktető volt az iram, mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk. A félidő közepétől viszont döntően a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok. A 36. percben Batik fejesgóljával megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A hátvéd Heffler szöglete után volt közelről eredményes.

A második félidőben az MTK fokozatosan növelte a nyomást a kispestieken, ám helyzeteket csak elvétve tudott kialakítani. A hajrában Holender eldönthette volna a három pont sorsát, Kicsak azonban nagy bravúrral védett a lövése után. A kimaradt helyzet szinte azonnal megbosszulta magát, a 86. percben, egy nagy védelmi hiba után Bognár István egyenlített.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, de újabb gól már nem esett, így igazságos döntetlen született az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2

Az Újpest a georgiai Giorgi Beridze duplájával fordított és nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.

A hazaiak immár hat meccs óta nyeretlenek, a fővárosiaknak pedig ez volt a szezonbeli első idegenbeli sikerük.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, többnyire a Diósgyőr térfelén folyt a játék, a hazaiak szórványos – és jobbára veszélytelen – ellentámadásokkal próbálkoztak. Az idő előrehaladtával nem változott a játék képe, de Juhar hajrában lőtt kapufáját leszámítva nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

A szünet után nem sokkal, egy remekül kijátszott támadás végén vezetéshez jutott a DVTK, amely a folytatásban is inkább kontrákkal próbálkozott, de ezek kivitelezésébe rendre hiba csúszott. A labdát továbbra is többet birtokló Újpest játékából ugyan hiányzott az átütőerő, egy védelmi hibát kihasználva azonban sikerült egyenlítenie. Egyik fél sem elégedett meg a döntetlennel, a hajrában mindkét csapat igyekezett megszerezni a győztes gólt, s ez végül – egy újabb nagy védelmi hibát követően – a vendégeknek jött össze.

Debreceni VSC-Paksi FC 2-1

Helyzetek nélküli első félidőt, többnyire mezőnyjátékot láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége. A debreceniek támadójátéka akadozott, a vendégek pedig egyáltalán nem jelentettek veszélyt a hazaiak kapujára. A félidő közepén egy szögletet követően szerzett vezetést a DVSC, a gól azonban nem hozott lényeges változást a játékban. Az elsőnél élvezetesebb, mozgalmasabb második félidőt produkált a két együttes. A Paks támadóbb szellemben játszott, így a fellazuló vendégvédelemmel szemben több lehetősége is adódott a Debrecennek. A paksiak a csereként beállt Simon góljával egyenlítettek, és amikor már úgy tűnt, marad a döntetlen, Bódi a 93. percben szögletből a bal felső sarokba csavarta a labdát, így a Debrecen otthont tartotta a három pontot.

Puskás Akadémia-Ferencváros 1-0

A listavezető Ferencváros kikapott Felcsúton a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában, de így is négypontos előnnyel áll a tabella élén. A fővárosi csapat az első bajnoki vereségét szenvedte el.

A listavezető fővárosi gárda kezdte lendületesebben a találkozót, ám az első negyedórában a Puskás előbb Benedikt Mioc ziccerénél, majd Bacsana Arabuli kapufán csattanó lövésénél jóval közelebb állt a gólhoz. A Ferencváros a 19. percben Böde Dániel keresztlécre fejelt labdájánál járt közel a vezetés megszerzéséhez. Hogy aztán egy perc múlva egy egészen elképesztő góllal mégis a hazaiak kerüljenek előnybe: a középhátvéd Hegedűs János a kezdőkörből, de még a saját térfeléről végzett el egy szabadrúgást, amelyet egyből kapura rúgott, s a labda a kapujából kimozdult Dibusz Dénes felett a hálóba vágódott.

A kapott gól után a vendégcsapat fokozta a nyomást, miközben a 34. percben Balogh Balázs közeli lövésénél kapusa bravúros védésére volt szükség, hogy ne kerüljön kétgólos hátrányba.

A fordulást követően is a Ferencváros támadott többet, a 64. percben Böde másodszor is a keresztlécre fejelt. A Puskás megszállta kapuja előterét, masszív védekezésből igyekezett kontratámadásokat vezetni. A vendégek elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de vagy rosszul céloztak, vagy Branislav Danilovic védett. Ezzel az FTC elveszítette veretlenségét, míg a felcsútiak történetük során másodszor győzték le a fővárosi zöld-fehéreket.

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának eredményei:

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2

Szombathelyi Haladás-MOL Vidi FC 0-2

MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-1

Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2

Debreceni VSC-Paksi FC 2-1

Puskás Akadémia FC-Ferencváros 1-0

A tabella:

1. Ferencváros 11 7 3 1 21-9 24 pont

2. Budapest Honvéd 11 6 2 3 14-8 20

3. MOL Vidi FC 10 5 3 2 18-10 18

4. Mezőkövesd Zsóry FC 11 5 3 3 18-13 18

5. MTK Budapest 11 5 3 3 17-16 18

6. Debreceni VSC 11 4 5 2 16-14 17

7. Paksi FC 11 4 4 3 17-13 16

8. Újpest FC 10 4 4 2 10-8 16

9. Puskás Akadémia 11 3 2 6 11-16 11

10. Kisvárda Master Good 11 2 2 7 10-23 8

11. Diósgyőri VTK 11 1 3 7 8-18 6

12. Szombathelyi Haladás 11 1 2 8 11-23 5

A 6. fordulóból a MOL Vidi FC-Újpest FC mérkőzést a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-selejtezői miatt november 21-re halasztották.

A 12. forduló programja:

október 27., szombat:

MTK Budapest-Újpest FC 14.30

Debreceni VSC-Puskás Akadémia 17.00

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 17.00

Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd FC 17.00

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry 17.00

október 28., vasárnap:

Kisvárda Master Good FC-MOL Vidi FC 17.00

Borítókép: A labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzés. A Ferencváros 1-0-ra győzött

Forrás: MTI Fotó/Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!