kosárlabda

2018.12.28. 11:00

Kialakultak a csoportok

Kisorsolták a csoportokat a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, U16-os kosárlabda tornára.

Horog László

Awogbemi Sodiq (kék) már rutinos szereplője a tornának

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Január utolsó, valamint február első napjaiban ismét lebonyolítják a kontinens egyik legrangosabb, U16-os fiú kosárlabda tornáját az Alba Regia Sportcsarnokban. Ahogy korábban, most is nyolc együttes viaskodik a serlegért. A rendezők kisorsolták a csoportokat: az A jelű négyesben a spanyol Real Madrid, a német Bayern München, az olasz Virtus Bologna és az Alba Fehérvár küzd a továbbjutásért, a B csoportban a talján Stellazzurra Roma, a román U-BT Cluj Napoca, a szerb Beograd Selection és a korosztályos magyar válogatott lép pályára.

Awogbemi Sodiq (kék) már rutinos szereplője a tornának
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A január 31-től február 3-ig megrendezésre kerülő eseményre immár hetedik alkalommal kerül sor, a korábbi kiírások közül ötször a királyi klub, a Real nyert, egyszer pedig a Partizan Beograd, a szerbek a második tornán, nagy csatában megelőzték a spanyolokat. Azóta a madridiak diadalmaskodtak, két éve a rómaiak, tavaly a szerb Mega Vizura elleni fináléban. Mindegyik döntő elképesztő izgalmak közepette dőlt el, egy ponttal voltak jobbak a hispán fiatalok. Ezúttal mutatkozik be a tornán a Bologna, a Kolozsvár, valamint Belgrád válogatottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában