PAFC

2019.05.21. 20:35

Ki ül le a kispadra?

Személyi változásokat jelentettek be az élvonalbeli Puskás Akadémia FC labdarúgócsapatánál a gárda évzáró vacsoráján.

Nagy Péter

A képhez hasonlóan nagy a tülekedés a megüresedett felcsúti vezetőedzői posztért Fotó: PFLA

Új seprű, jól söpör – ez a megállapítás részben Komjáti Andrásra is igaz, aki a kiesés rémétől fenyegetve vette át a Puskás Akadémia együttesét, amelyet egy hatmeccses veretlenségi szériával a tabella hetedik helyéig vezetett. A 65. életévét betöltött szakember sosem rejtette véka alá, hogy ebben a korban már sokkal komfortosabban mozog a PAFC klubigazgatói szerepében, mintsem vezetőedzői pozíciójában. A Vál-völgyi egylet évzáró vacsoráján ennek megfelelően a következő személyi változásokat jelentették be:

Az eddigi klubigazgató, Komjáti András a továbbiakban tulajdonosi tanácsadóként tevékenykedik tovább, helyét a sportigazgató, Tóth Balázs veszi át. Információink szerint a sportigazgatói poszt megszűnik, de Komjáti és Tóth továbbra is szorosan együttműködve dolgozik a jövőben.

És ami a jövőt illeti: a jól értesült csakfoci.hu úgy tudja, a Vidivel 2014/15-ben bajnokságot nyerő Joan Carrillóval megrekedtek a tárgyalások a megüresedett vezetőedzői pozícióra, a spanyol trénerrel állítólag nem tudott megegyezni a vezetés. A honlap szerint így a befutó egy magyar tréner lesz, személy szerint az MTK-t az NB I-be visszavezető, majd a kék-fehérektől a tavasszal kirúgott Feczkó Tamást nevezik meg. De itt még nem áll meg a sor: az Akadémiát a Magyar Kupa legjobb nyolc között búcsúztató Soroksár mestere, Lipcsei Péter is képbe került. A legutóbb Pakson, csak magyar futballistákkal dolgozó Csertői Aurél is szabaddá vált a minap – így ő is lehet egy opció, ahogy az évek óta a Puskással hírbe hozott Bódog Tamás is. Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy a válogatott egykori szövetségi kapitánya, a belga Mouscronnál csodát tevő Bernd Storck is új munkahelyet keres – őt is többször emlegették már a sárga-kékeknél, bár a német érkezésére kevesen fogadnának.

A képhez hasonlóan nagy a tülekedés a megüresedett felcsúti vezetőedzői posztért
Fotó: PFLA

A játékosfrontot illetően az nso.hu arról számolt be a marosvásárhelyi Népújság internetes kiadására hivatkozva, hogy a többek által csábított Fülöp Lóránd 700 ezer euró ellenében teszi át a székhelyét Felcsútra. A 21 éves játékos bevallása szerint új állomáshelyén háromszor több pénzt fog keresni, mint amennyit jelenlegi csapatában, a Botosani-ban tesz zsebre.

Jó hír viszont a Puskásnak, hogy a 18 éves szélső, Kiss Tamás kapta meg a 2018-19-es szezon felfedezettjének járó díjat a hétfői RangAdó gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában