Sport

2016.01.28. 20:01

Ki kell hozni a maximumot

Székesfehérvár – December 13-án győzelemmel vonult téli pihenőre a férfi kézilabda NBI/B Nyugati csoportjában vitézkedő Alba Regia KSE, ám fél távnál így is kieső helyen áll a szezon során két edzőváltáson is átesett alakulat. Németh István lett a tabella 12. helyén szerénykedő fehérváriak újdonsült trénere.

Krebsz András

– Elnökségi tagként tisztában van a klub körüli folyamatokkal. Mi az oka, hogy a szezon során már másodszor vált edzőt az Alba?

– Az őszi produkciót értékelve a vezetőség a játékosokkal együtt megvizsgálta a lehetőségeinket, és közös megegyezéssel azt a döntést hozta, miszerint engem neveznek ki a vezetőedzői pozícióba, amit természetesen el is fogadtam – mondta az Alba Regia KSE vezetőedzője, Németh István .

– Január 1-jétől irányítja az ARKSE együttesét, mi volt a legfontosabb teendője?

– A csapat háza táján az első és legfontosabb dolgomnak éreztem a munkavégzésre és az edzésre való megfelelő koncentráció biztosítását. Nyugodt légkörben, jó erőnlétben készülünk a Pécs elleni szezonnyitóra.

Bárdos Gergőre (a labdával) is nagyobb feladat hárul az NB I/B-s bajnokság tavaszi idényében Fotó: Molnár Artúr

– Hol tart most a felkészülés?

– Három edzőmérkőzést terveztünk a felkészülési időszakra, ebből kettőt már letudtunk, most pénteken pedig jön a harmadik. Mindegyik ellenfelünket a másodosztály Nyugati csoportjából választottuk: a Várpalota, a Tata és a Győr közül utóbbi közvetlen riválisunknak számít.

– Számíthatunk taktikai változtatásra a csapat játékában?

– Egyértelműen igen. Minden rendelkezésemre álló játékosomat játszatni szeretném – természetesen az eredmény alakulásának függvényében – a mérkőzések alkalmával, az eddigiek során ez nem mindig valósult meg.

– A szezon elején a 6-8. hely elérése volt a kitűzött cél, a gyengébbre sikeredett őszi fordulók után ez mennyiben módosult?

– Jelenleg a biztos bentmaradás az alapvető célunk, ez a realitások talaja, emellett azért szeretnénk odaérni a 7- 8. hely környékére. Előbbi jelenleg hatpontnyi távolságra van tőlünk, ami azért nem tűnik ledolgozhatatlannak.

– Milyen játékosmozgás történt a télen a klubnál?

– Két meghatározó játékosunk, a góllövőlistát 86 találattal vezető Patkós Péter és az ellenfelek hálóját 32 góllal megterhelő Vasvári Géza is eligazol Székesfehérvárról, mindketten a Veszprémi KSE néven működő Veszprémi Egyetem csapatát erősítik a továbbiakban. A pótlásukon folyamatosan dolgozunk: beálló posztra éppen a Veszprémi KSE gárdájából Tóth Csaba érkezik, ezen felül még egy irányítót és egy beállót szeretnénk a sorainkban tudni. Péter távozásával ráadásul igazi vezéregyéniség nélkül maradtunk, azonban amikor játszott, túlságosan is sokat vállalt, így mindig nagy teher nehezedett rá. Véleményem szerint a jövőben jobban el kell osztani ezt a terhet a játékosok között.

– Jövő szombaton bajnoki mérkőzésen a Pécs gárdája látogat a Videoton Oktatási Központba. Hogyan telik a felkészülés utolsó szakasza?

– Rengeteg futással, erősítéssel valamint medicinlabdás gyakorlatokkal készülünk, ami ahhoz kell, hogy a srácok végig bírják erőnlétileg a mérkőzéseket. Sajnálatos módon ősszel öt összecsapást is a végjátékban, egy vagy két góllal veszítettünk el, ezt a tendenciát feltétlenül meg kell fordítanunk!

Az Alba Regia KSE február 6-án 18 órai kezdettel fogadja a Pécs együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!