Sport

2009.09.29. 02:28

Kézilabda: főpróba Izmir ellen

Székesfehérvár - A női kézilabda-válogatott Világkupa szereplése után szerdán a Kiskunhalas elleni bajnoki, majd szombaton az EHF-kupában az Izmir elleni mérkőzés vár.

Fejér Megyei Hírlap

Románia győzelmével fejeződött be a női kézilabda Világkupa, miután dél-keleti szomszédunk a fináléban 28-27 (19-13) arányú győzelmet aratott a címvédő Norvégia ellen. A tornán a magyar válogatott is szerepelt, és a B csoportban a harmadik helyen végzett, így nem jutott tovább. Nemzeti csapatunk azóta már hazatért, a játékosok ismét a klubcsapataikkal készülnek a feladatokra. Ez érvényes az Alcoa FKC válogatott balszélsőjére, Vincze Melindára is, aki a társaival együtt két tétmérkőzésen is érdekelt lesz ezen a héten. Előbb szerdán, amikor 18 órakor a tabellán utolsó helyezett, eddig négyszer is vereséget elszenvedő Kiskunhalas-Bravotelt fogadja az FKC a Köfém Sportcsarnokban. Ennek a feladatnak a megoldása nem okozhat problémát a jelenleg 7. helyen álló fehérváriaknak. Ennél viszont jóval nehezebbnek ígérkezik majd a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapásuk: az EHF-kupában a török bajnokság 2. helyén álló Izmir BSB SK együttesét fogadják Krisztina Triscsukék.

Ám még mielőtt bárki lebecsülné a csak török játékosokkal rendelkező csapatot: 8 válogatott kerettagjuk van, és például az irányító Iskenderoglu Serpil - aki hazájának a legnagyobb női kézilabdás sztárja - a Nürnberg játékosaként német bajnoki címmel is büszkélkedhet. Az Izmir vélhetően jól kikémlelte az Alcoát, hiszen a török női válogatottat Kovács Péter dirigálja. Fejlődésükre jellemző, hogy a 2008-as Eb-selejtezőn Dániát (!) otthon 25-24-re legyőzték, s a visszavágón is csak 21-19-re kaptak ki. Abban a válogatottban hatan szerepeltek az Izmirből.

De visszatérve a bajnokságra, a szerdai találkozón egyértelműen a fehérvári csapat az esélyes, minden más végeredmény óriási meglepetést jelentene. Ezt az FKC játékosai is jól tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!