Sport

2017.07.16. 17:40

A Puskás Akadémia FC néhol meglepően jó játékot mutatva döntetlent játszott a Ferencvárossal

BUDAPEST - A Ferencváros otthonában kezdte meg szereplését a labdarúgó OTP Bank Liga NB I-ben a frissen feljutott Puskás Akadémia FC.

Szupkai Gábor

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)

Groupama Aréna, 6087 néző, Vezette: Andó-Szabó Sándor

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch 15.), Botka - Gera, Gorriarán - Varga R. (Moutari 60.), Rui Pedro (Hajnal 70.), Bőle - Lovrencsics B. Vezetőedző: Thomas Doll

Puskás AFC: Danilovics - Poór, Heris, Vanczák, Spandler - Mevoungou - Prosser (Molnár G. 68.), Márkvárt, Balogh B., Szakály P. (Grgic 44.) - Radó (Diallo 54.). Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Varga R. (41.), illetve Szakály (24.)

A felcsútiak jelentősen megerősítették keretüket, hogy a kiesésre még csak gondolniuk se kelljen. Pintér Attila pedig nem is bízta a véletlenre a szezonnyitón, és bátran a csapatba rakott jónéhány friss szerzeményt a fővárosi mérkőzésen.

Átlag feletti iramban startolt el a mérkőzés, de a kilencedik percig kellett várni az első kapuralövésre. Ráadásul ezt is szabadrúgásból eresztette meg Varga Roland, de ez is középre tartott, így Danilovics könnyedén vette óvó karjai közé a gömbölyű játékszert. Helyzetek ugyan nem, de sok apró, ám annál fájdalmasabb szabálytalanság akadt bőven. Prosser Dániel a vonal mellett kért ápolást, Leandrohoz viszont házhoz mentek az orvosok, de ő is folytatni tudta. Igaz, csak néhány percig, végül negyed óra után számára véget ért a mérkőzés és Julian Kochra hárult a feladat, hogy megállítsa Radóékat. A 12. percben Prosser lőtt 18 méterről, de kísérlete elment a jobb alsó mellett. A túloldalon Rui Pedro lőtt 16 méterről gyatrán. Varga Roland is elügyetlenkedett egy helyzetet, pedig jó labdaátvétellel akár gólt is szerezhetett volna. A 23. percben a vendégeknél viszont már nem volt feltételes mód, miután Márkvárt adott pontos passzt Szakálynak, akivel szemben Lovrencsics Gergő finoman szólva sem volt határozott, a Puskás játékosa elviharzott mellette, majd Dibuszon is kifogva a kapu közepébe lőtt, 0-1. Igyekezett tempót váltani a Ferencváros, de ezt eleinte csak szögletek jelezték, majd a két Lovrencsics játszott össze, itt már Danilovicsnak is közbe kellett avatkoznia. A 41. percben végül Varga Rolandnak összejött a gólszerzés, ezúttal jobban találta el a szabadrúgást, és 19 méterről a bal felső sarokba lőtt. 1-1.

Csendesebben csordogáltak a percek a szünet után, a szakvezetők pedig a kézenfekvő módon, cserékkel igyekeztek nyerőt húzni. A Puskásnál többek közt a volt ferencvárosi Radót Diallo váltotta, aki szintén rohangált hajdanán zöldben. Sajnos cseréből több volt, mint helyzetből. Sokkal. A 70. percre el is használta mindkét vezetőedző a rendelkezésére álló változtatási lehetőségeket. Ezek a változtatások némileg a vendégeknél sültek el jobban, igaz, Molnár Gábor is csak lesgólig jutott. A 79. percben Hajnal Tamást hordágyon kellett levinni egy ütközés után, így az utolsó kicsit több mint tíz percet emberhátrányban fejezte be a Ferencváros. Ami kimondottan jót tett a meccsnek, mindkét együttes eldönthette volna a maga javára a mérkőzést. Ám ez végül egyikőjüknek sem sikerült, maradt a döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!