Sport

2016.10.21. 21:10

Kétgólos előnyről indul a derbi - A Fehérvár KC remek játékkal nyert Romanban, vasárnap is győzni szeretnének

Székesfehérvár - Múlt vasárnap a moldáv határhoz közeli Romanban győzött az Alba FKC. A visszavágóra vasárnap 17 órakor kerül sor.

Horog László

A nemzetközi kézis sorozat, az EHF-kupa első, selejtező körében a lengyel Vistal Gdyniát verte az Alba Fehérvár KC, a vártnál jóval magabiztosabban, 11, illetve 10 góllal. A bajnokságban nem megy ennyire jól, Dunaújvárosban, Siófokon és Kisvárdán is veszített a csapat, a Vácot viszont magabiztosan verte. A nemzetközi kupa második körében, múlt vasárnap, kiváló játékkal, 27-25-re diadalmaskodtak Deli Rita tanítványai Románvásáron. A zárás előtti percekben még öt góllal vezettek, a hazaiak huszáros hajrával jöttek közelebb. A fehérváriak szakvezetője természetesen elégedett volt az eredménnyel és csapata játékával, de nem győzi hangsúlyozni, a továbbjutás még nem dőlt el. A kétgólos, idegenbeli siker nem jelenti, hogy tanítványai már ott vannak a következő fordulóban. Ám kétségtelenül immár ők számítanak esélyesnek.

Kazai Anita jól játszott, hat gólt lőtt a szombathelyi találkozón Fotó: Molnár Artúr

- A múlt vasárnapi, romániai találkozón nagyon elégedett voltam a lányokkal. Koncentrált játékot mutattunk, végig a kezünkben tartottuk az összecsapást, támadásban és védekezésben sem volt gyenge pontunk - mondta Deli Rita. - Sikerült jól feltérképezni az ellenfelet, négy mérkőzésüket elemeztük, azt kaptuk a találkozón, amire számítottunk a felvételek alapján. Az ukrán Irina Glibko a rivális kulcsembere. Annak ellenére, hogy nyolc gólt lőtt nekünk, összességében sikerült tartanunk. Nem gondolom, hogy egy hét elmúltával komoly meglepetésekkel szolgálnak majd, de nem szabad hátradőlnünk, még nem jutottunk tovább. Ez a győzelem arra feltétlenül jó volt, hogy tanítványaim visszanyerjék hitüket és önbizalmukat, a folytatásban reményeim szerint mindenki azt nyújtja, amit tud. Úgy gondolom, egyre inkább összeérünk. Az összecsiszolódáshoz szükségünk van meccsekre, erre is tökéletes az EHF-kupa. Kemény ellenfelekkel szemben derül ki, hol is tartunk valójában. Úgy kell pályára lépnünk, hogy nem foglalkozunk az első derbivel. Természetesen a hétvégi, második felvonást is szeretnénk megnyerni, kiszolgálni lelkes közönségünket.

A fehérváriak szerdán, a Magyar Kupa második fordulójával hangoltak a hétvégi derbire, Szombathelyen győztek könnyedén, 41-24-re a második vonalbeli házigazdák ellen. A vasárnapi, EHF- derbi jóval nehezebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!