Sport

2015.09.14. 13:43

Két fronton küzdöttek - Lénárt bajnoki címet szerzett nehézsúlyban

Székesfehérvár - Versenyekkel színesített napokat élnek a Varkocs Box Klub ökölvívói. A fiatalok nem csupán ellenfelekkel, hanem példaképpel is találkoztak.

Ferencz Balázs

A múlt hétvégén két helyszínen is szorítóba léptek a Varkocs Box Klub bunyósai. Turós Arnold vezetőedző a Nemzetközi Paks Kupára vitte az ifjú ökölvívókat, míg Moldicz Tamás edző Érdre vette az irányt a növendékekkel. Érden élete első mérkőzését vívó Székelyföldi Krisztofer egy Országos bajnoki 2. helyezett rutinos versenyzővel bokszolt egy ki-ki mérkőzést, de miután ez egy bemutató meccs volt, így nem pontozták a bírák és mindkét versenyző kezét a magasba emelték.

Izsó Milán (b) és Székelyföldi Krisztofer (j) is találkoztak Erdei Zsolttal Fotó: Varkocs Boksz Klub

Székelyföldi a debütálás izgalma mellett a magyar öklözők példaképével, Erdei Zsolttal is találkozhatott. Pakson Bojtos Csaba és Lénárt Péter mutathatták meg képességeiket, és erejüket. Bojtos az első versenynapon vereséget szenvedett, ellenben a nehézsúlyban vitézkedő Lénárt elhozta a bajnoki címet, ugyanis a döntőben egy erős pécsi versenyzőt tudott egyhangú pontozással legyőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!