Sport

2012.05.31. 16:30

Két éjszakai gyorsaságival kezdődik a Mecsek-rali

Székesfehérvár - A pénteki a prológgal, majd két késő esti gyorsaságival elkezdődik a 46. Mecsek-rali. A résztvevők összesen nyolc aszfaltos gyorsaságit teljesítenek, ezek össztávja 153,3 kilométer.

Matók János

Az idei I. osztályú rali országos bajnokság 2. futama, a 46. Mecsek-rali pénteken kezdődik el Pécsett. A résztvevők  a rajtceremónia után a Pécs Plazához hajtanak, ahol az 1,2 kilométeres prológ 16.30-kor kezdődik. Ezt a kőkemény, ráadásul a késő esti verseny követi, hiszen az első gyorsra, a 15,35 km-es Árpádtető-Abaliget szakaszra 21.58-tól kerül sor, azt követően, 22.41-től a Nyárásvölgy-Hetvehely közötti 17,63 kilométer vár a mezőnyre. Mindez az esti koromsötétben, persze a gépek fényszóróitól megvilágítva.

Szombaton a 3. (az első autó startja 11.33) és a 6. (16.22) gyors a Hetvehely-Nyárásvölgy (18,14 km); a 4. (12.31) és a 7. (17.20) az Orfű-Árpádtető (28 kilométer) körgyorsasági; az 5. (13.54) és végül a 8. (18.43) gyors  az Alsómocsolád-Mecsekpölöske (14,02 km) lesz a futamon. A Széchenyi téri célba az első autó várhatóan 19.58-kor ér majd be.

Az 1-es rajtszámot a Bükfürdő-ralin győztes Kazár Miklós, Ferencz Ramón duó kapta, a Mitsubishi Lancer Evo IX. R4 legénysége most az aszfalton is szeretne bizonyítani. Akár csak a székesfehérvári Tobak Team Hungary színeiben elrajtoló, a Bükfürdőn a 8-as kategóriában győztes Matók Ádám, Szabó K. Tián (Honda Civic Type R) duó. 

- A hétközi tesztünk jól sikerült, beállítottuk a gátlókat, belőttük a lámpákat, így készen állunk a versenyre. Persze, nagyon kíváncsi vagyok a számomra ismeretlen pályák-ra, s arra, hogy milyen lesz majd éjszaka versenyezni. Nagyon nehezek a pályák, ráadásul rövid idő alatt kellett megtanulni, és még esőt is jósolnak. De abszolút nem tartok a versenytől, szeretném megismételni a legutóbbi sikerünket - mondta a pilóta Ádám.

- Én képben vagyok, oda-vissza ismerem a pályákat, nekem lényegében ez hazai versenynek számít. De pokolian nehéz lesz, főleg, ha esik az eső. Jellemző, hogy tavaly, amikor az IRC itt versenyzett, a sztárok rettegtek ezektől a gyorsoktól. Itt nagyon kell figyelni, be kell osztani a gumikat és a fékeket. Számunkra új dolog a éjszaka, a lámpasor, a hosszú gyors, és ezekkel meg kell birkóznunk. Ám mi mindig győzni akarunk, ezért támadunk - közölte a mindig vidám navigátor, Tián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!