Sport

2009.04.08. 02:29

Kemény ütközet

Székesfehérvár - Ma 18 órakor kezdődik a labdarúgó Ligakupa elődöntőjének visszavágója Győrben. Az FC Fehérvár kétgólos előnnyel várja a keménynek ígérkező mérkőzést.

Matók János

A fehérvári odavágón 2-0-ra győzött a Vidi az ETO ellen, de ez még nem biztosíték arra, hogy a címvédő piros-kékek máris a döntőben érezhetik magukat. Azért sem lehet az, mert az odavágón a győriek több dolgot is vitattak. Így például Jarmo Ahjupera sajnálatos sérülését, a kettős lábtörését, amiért az ebben vétkes Marko Andicsot a játékvezető, Bede Ferenc nem állította ki, ráadásul a fehérvári nézők később megtapsolták Andicsot. Az más kérdés, hogy azt a csupaszív játékáért kapta...

Így aztán a győri előljárók levelet írtak a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának: ők sem minősítették szándékosnak az esetet, de kérték a kivizsgálását. Ez tegnap meg is történt, melyen a testület - Bede Ferenc, valamint Vágner László jb-elnök és Andics, továbbá a játékost képviselő Dénes András jelenlétében - a videofelvétel megtekintése után szintén megállapította a nem szándékosságot , és nem alkalmazott fegyelmi büntetést. De azért sem mehet biztosra a Vidi, mert Varga István szerint az ETO készül valamire...

- Ez pedig szerintem azt jelenti, hogy a Győr a legjobb összeállításában játszik majd ellenünk, mert az erőit a Magyar Kupára és a Ligakupára összpontosítja. Miután a bajnokságban nem vitézkedik, az MK-ban kivívhatja a nemzetközi szereplést, míg a Ligakupában a 20 millió forintos fődíj jelenti számára is a csáberőt. Az a sejtésem, hogy a fentiek miatt az ETO feladja az MTK elleni pénteki bajnokiját. Ezért kell nehéz és komoly visszavágóra számítanunk, erre hívtam fel a játé-kosaink figyelmét - mondta az FC Fehérvár szakvezetője.

A találkozót a nézők - az FCF-fanatikusok is - ingyen, belépődíj nélkül láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!