Sport

2017.04.10. 19:15

Celjében, majd Budapesten is megmérkőzik a jégkorong-válogatott

Celje - Kedden este 19 órakor Szlovéniában folytatja a magyar jégkorong-válogatott a felkészülést a Divízió I/A világbajnokságra.

Szupkai Gábor

Celjében négy KHL-essel vár ránk a 25 légiósból álló szlovén keret. Most még nem játszik a szlovéneknél az NHL-sztár Anze Kopitar, és sokan hiányoznak az európai bajnokságok rájátszása miatt is.

Jelenleg 4 kapus mellett csak 7 hátvéd és 14 csatár áll Nik Zupancic rendelkezésére, ráadásul a Jesenice és az Olimpija Ljubljana döntője még tart, így csupán a légiósokra számíthat a tréner.

Andrew Sarauer valószínűleg most is ott lesz a Szlovénia ellen
Fotó: Kricskovics Antal

A magyar válogatott kerete hétvégén pihent, leszámítva azt az öt fiatalt, aki a magyar-cseh U25-ös meccseken bizonyított, viszont hétfőn újra csatlakozott a nagyokhoz. Ebben az ötösben a Fehérvár AV19 két fiataljának, Reisz Áronnak és Szita Donátnak is szerepel a neve, így velük együtt jelenleg 38 fős a keret.

Persze ennek a névsornak csupán kicsit több mint a fele játszik majd Szlovéniában, és a jövő keddi hazai utolsó felkészülési meccsig is még biztosan változik a névsor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!