Sport

2017.01.02. 19:30

Kedden útra kelnek

Székesfehérvár - Szerdán este a Pireneusokban lép pályára az Alba Fehérvár kosárcsapata az Európa Kupában.

Horog László

Eddig hibátlanok. Az első csoportkörből a francia Elan Chalon mögött a második helyen léptek tovább a kék-fehérek, akik a második kanyarban két győzelemmel állnak, vezetik az O-csoportot.

Hazai pályán gyűrték le előbb a Kolozsvárt - oda jövő héten kedden utaznak -, majd a cseh Pardubicét. Egyedül veretlenek a kvartettben, a Pau-Lacq-Orthez egy győzelemmel és vereséggel áll, hasonlóan a Cluj Napocához, a a BK Pardubice két vereséget számlál. December végén a fehérváriak 84-78-ra verték a cseheket, ellenben a gallok meglepetésre, 79-69-re kikaptak Kolozsváron.

Dzunic Branislav csapata két győzelemmel vezeti az O-csoportot
Fotó: Molnár Artúr

Az Alba együttese kedden reggel 7 óra után kel útra, a Liszt Ferenc Repülőtérre buszoznak. Onnan 10.45-kor indulnak Frankfurtba. A német nagyvárosban négy órát időznek, majd Toulouse felé veszik az irányt. 18 óra után érkeznek a francia településre, ahonnan 200 kilométert buszoznak Pauba. Este edzenek a másnapi derbi helyszínén, ahol szerdán délelőtt 11-kor is gyakorolnak A kupameccs 20 órakor kezdődik. Az Alba szombaton 18 órakor Pécsen lép pályára, hazai bajnokin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!