Sport

2016.11.13. 14:48

Karnyújtásnyira a csoportkörtől - A fehérvári női kézisek remek játékkal győztek Szlovákiában

Michalovce – Az EHF-kupában továbbra is remekel az Alba FKC, amely a 3. forduló odavágóján 28-23-ra nyert Nagymihályon.

Horog László

Tíz perc alatt tették meg az utat a hotelből, mire a fehérváriak busza begördült a csarnok parkolójába, a koronázó városból érkező, világoskék-fehérbe érkező szurkolók már ott várakoztak az aréna bejáratánál. Korán indultak otthonról és időben érkeztek, közel ötvenen. Nem volt telt ház a pár éve átadott, bájos, nagymihályi csarnokban. Érthetően először a fehérvári kézilabdázókat köszöntötte a műsorközlő, a helyi utánpótlás legkisebb tagjainak kezét fogva futottak be a játéktérre.  Bandelier hatalmas kapufával indított, a hazai portás, Lafuente verve volt, ám a léc ekkor még kisegítettre. Másodjára nem, a szerb átlövő nagy góllal jelentkezett. A túloldalon Levchenko büntetőjét védte a büntetőre érkező – majd a kispadra visszatérő - Sipeki, ám Dabautsova lövésével szemben már tehetetlennek bizonyult. Lavko átlövésével megint a vendégeknél volt az előny, ami gyorsan kézgólosra duzzadt, Tilinger ball kézzel, szélső pozícióból volt eredményes, 1-3 . Holesova köszönt be, majd Levchenko fineszes büntetője is utat talált a hálóba, 3-3. Perederiy révén először vezetett a Michalovce, Kazai lerohanás után egalizált, sőt, Mendy és Piedade révén már a látogatóknál volt a kétgólos előny , 4-6. Nyolc perc alatt tíz gól született, gyakorlatilag minden akció góllal zárult. Herr védései nyomán nem tudtak közelebb jönni a hazaiak, a túloldalon a spanyol vendégmunkás is ügyeskedett kapuja előterében. Dubaotsova góljaival már a Michalovce vezetett, Mendyre fújtak hirtelenjében kétszer belemenést, aztán egyedül lépett meg Kazai labdaszerzése nyomán, nem hibázott. A vendéglátók jobbára egy góllal vezettek, de a fehérváriak azonnal egalizáltak.  Mendy kilenc méterről leadott lövései megállíthatatlan feladat elé állították Lafuentét. Lavkónak nem ment a játék, hétméteresből sem talált be, Mendy azonban távolabbról igen, 9-10. A szlovákok emberhátrányban egalizáltak, Deli Rita időt kért. Chernova elhajlásból köszönt be, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, Gjorgjijevska két, Bandelier egy góljával meglépett az FKC. Az ellenakciónál a felső léc segített, majd Mendy ismét beköszönt a szaggatott vonalról, 11-14. A félidő vége előtt öt perccel időt kért a hazaiak mestere. Lendületbe jött, kiválóan támadott az Alba, Tilinger és Kazai is megzörgette a hálót, megroppantak a házigazdák, 11-16. Gjorgjijevska sem kímélte Lafuentét, aztán Perederiy kozmetikázott az eredményen, félidőben 12-17 virított az eredményjelzőn.

Jobbak vagytok, megérdemelten vezettek. Erős csapatod van – fordult egy helyi bácsi, István a fehérvári elnökhoz, Balássi Imréhez a büfében, amikor látta, hogy a látogatók első embere a helyi klub egyik funkcionáriusával beszélget. Szünetben kapust cseréltek a hazaiak, ami nem is volt csoda, az első fél óta utolsó harmadában Lafuente nem találkozott labdával, csak amikor kihalászta a hálóból. A szlovák válogatottban is szereplő Medvedova érkezett a helyére, de csodát ő sem tudott tenni, Bandelier és Gjorgjijevska folytatta a gólgyártást. Perederiy kapott kétperces büntetést túlzott keménységért. Gjorgjijevska kétszer nem rontott, Piedade azonban egyszer igen, ziccerben. Nőtt a fehérváriak előny, 13-21-nél, hosszú perce után Holesova volt eredményes.  Négy gólra zárkóztak a nagymihályiak, amihez kellett, hogy az FKC lányai ordító helyzetekben hibáztak, 17-21-nél Deli Rita időt kért. A hazaiak is sokat rontottak, perceken át nem esett találat, a csendet Pelczéder törte meg.  A vége előtt negyedórával háromra zárkózott a Michalovce, Ishitate lőtt mintaszerű gólt. Múltak a percek, 20-23-as állásnál a hazai szakvezető kérte ki idejét, Pelczéder emberelőnyben ziccert hibázott, aztán kiszorított helyzetben, szélről betalált, Bandelier pedig távolról. Nem tudtak zárkózni a házigazdák, 22-26-nál ismét időt kértek, a vége előtt öt minutummal.  Harcoltak a nagymihályiak, de a látogatók okos és taktikus játékkal, megérdemelten nyertek, a lefújáskor 23-28 virított a táblán. Ezzel továbbra is százszázalékosak a nemzetközi porondon. Visszavágó vasárnap, 15 órakor, a Versei úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!