Sport

2009.03.24. 03:29

Jubileumi korona

Székesfehérvár - A MÁV Előre-Kodolányi-CityLine női röplabdacsapata az Újpest együttese ellen játszotta rájátszásbeli visszavágó meccsét. És megünnepelték Fésüs Irén születésnapját.

Matók János

Fésüs Irén testnevelőtanár, röplabdaedző csapata a Kiemelt bajnoki csoport rájátszásában való szereplés, a jövő évi bajnokság felsőházába történő feljutással ünnepelheti a valójában csütörtökön esedékes születésnapját. Az 50 éves jubileum mindenki életében különleges, és aki ismeri az edzőnőt, nem is olyan régen még játékost, tudja róla, hogy fiatal, sőt, azt sem túlzás állítani, hogy bizonyára meg is marad örökifjúnak...

Fésüs Irén 12 éves korában ismerkedett meg a sportággal, a Béke téri általános iskolában Horváth Sándor testnevelőtanár oltotta be a játék szeretetével, és alighanem ez a szeretet egy életen át tart, és a röplabda lesz az, amit egy életen át játszik majd Fésüs Irén. Az Alba Volán SC játékosaként három bajnoki bronzot szerzett, közben a főiskola évei alatt a TF erőssége volt, a negyedik helyig jutott együttesével. Ausztriában, a Guntramsdorf csapatával bajnoki ezüstöt gyűjtött, miközben Az év játékosa címet is megszerezte. Utána Egerben lett magyar bajnok. A magyar válogatott tagjaként 22 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, benne volt az Eb 4. helyet szerzett csapatban. Egerből hazaérkezte óta 15 éve tanít a Vörösmarty Általános Iskolában, ugyanis az iskolai testnevelésben előre megfontolt szándékkal a röplabdát nevezték meg elsőnek az egyenlő sportágak között. A gyerekekkel három diákolimpiai aranyat és két ezüstérmet szerzett, a mini korosztállyal pedig kétszer lettek magyar bajnokok. Az utóbbi két-három évben - ahogy folyamatosan nőttek bele a különböző korosztályba az ifjak - mindent megnyertek, ami csak nyerhető. A Radiant csapatának lettek kezdetben az iskolás lányok a bázisai, ennek megszüntét követően Dévényi Tibor és a MÁV Előre SC vállalta fel a sportág jövőjét. Ami egyre szebb jelenné lesz, a klub és az iskola együtt építették fel a megyeszékhely röplabda birodalmát.

- Hogy mi volt emlékezetesen szép a pályafutásomban? Természetesen mindig az aktuális öröm, érem, siker. De az Európa-bajnokság különleges élményt jelentett! A válogatotthoz fűződik a hiányérzetem is, hiszen már megvolt a repülőjegyem a moszkvai olimpiára, de számomra érthető, de a közvélemény számára érthetetlen személyi döntés - nem az enyém! - miatt ma-radtam itthon. A legmaradandóbb élményt az Alba Volán SC háromszoros bronzérmes társulata jelentette. Most meg a fiatalok teszik széppé a napjaimat a sportágban - mondta a szakember.

Fésüs Irén, boldog születésnapot, és sok sikert a megyeszékhely és a magyar röplabdasport örömére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!