falmászó ifjúsági világbajnokság

2019.09.01. 19:35

Jól sikerült olasz meló

Véget ért az Olaszországban megrendezett falmászó ifjúsági világbajnokság, az augusztus 22. és 31. között zajló eseményen a nyolc magyar versenyző közül a koronázóvárost a redrockos Sándor Réka képviselte.

Krebsz András

Sándor Réka a legjobb magyarként kapaszkodott Fotó: Mozogj

A boulder kategóriában, Ifjúsági A korcsoportban mászó fehérvári sportolót és a vetélytársait a keményre hangolt utakkal alaposan megizzasztották a szervezők, így eléggé szoros versenyt láthattunk. Gyakorlatilag egy-egy apró mozdulaton múltak a helyezések, egy top két zónával már döntőbe lehetett jutni.

A Jámbor Ádám által felkészített 17 esztendős Sándor Réka végül négyes holtversenyben a 45. helyen végzett, megelőzve többek között a korcsoportjában induló magyarokat, Riesing Esztert (59.) és Rubint Blankát (63.) is, az aranyérem a japán Saki Kikuchi nyakába került.

Sándor Réka a legjobb magyarként
kapaszkodott Fotó: Mozogj

– Rettentően erős mezőnyben kellett Rékának helytállnia. Nagyon örülünk az eredménynek, büszkék vagyunk rá. Ez volt az első ifjúsági világkupája, és egyben az első alkalom, amikor az egyesületünk egyik versenyzője a sportági utánpótlás legrangosabb megmérettetésén részt vett. Nem voltak különösebb elvárásaink és tévképzeteink sem, tisztában vagyunk vele, hogy a jövőben sokat kell még fejlődünk. Az elért eredmény komoly előrelépés Réka életében, és egyben fontos tapasztalatszerzés is – árulta el Grósz Ákos, a Mozogj kreatívan SE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában