Sport

2015.02.17. 11:01

Jól portyáztak a vívók - Tizenhárom érem Pozsonyból és Zágrábból

Székesfehérvár - Múlt hét végén nemzetközi versenyeken töltötték az idejüket a Székesfehérvári Vívó SE versenyzői. Szombaton Pozsonyban, majd vasárnap Zágrábban léptek pástra.

Matók János

A fehérvári vívók szombaton Pozsonyban vettek részt a gyerek korosztályban kiírt nemzetközi versenyen. A „különítmény" teljesítménye igen dicséretesre sikerült. A lányok versenyében a négy fehérvári induló közül mindenki a nyolcas döntőbe került, ahol végül fehérvári házi döntőt sikerült vívni. A verseny végeredménye kimagasló eredményt hozott, az első helyen Demény Kata, a 2. helyen Büki Lili végzett, míg a harmadik helyet Kollár Kincső, és egy szlovák kislány szerezte meg. A nyolcas döntő 7. helyén zárt a negyedik fehérvári lány, Demény Réka.

A fiúknál hasonlóan sikeresen szerepelt a két fehérvári versenyző. A verseny végén az első helyért járó aranyérmet és a kupát Háder Roland vehette át, megelőzve szlovák versenytársát, míg Joszkin Péter a bronzérmen és a kupán osztozott egy cseh vívópalántával. A hat fehérvári induló közül mindenki éremmel és kupával térhetett haza, tehát „taroltak" Pozsonyban a székesfehérváriak.

Balról jobbra: Büki, Kollár, Demény Réka, Demény Kata, Mórocz Balázs edző, Joszkin és Háder. Fotó: Demény Árpád

Másnap, vasárnap reggel Zágrábba indultak „portyára" a fehérvári vívók, újonc és kadet korosztályban. A zágrábi versenyen is magyar győzelem született, de nem fehérvári párbajtőröző nyert, hanem Muhari Eszter, az MTK versenyzője, aki az SZVSE vívói közül Büki Lilit verte a döntőben, aki így a 2. helyen végzett, míg Tóth Zsófia a 3.helyen, Kollár Kincső a 5. helyen, Demény Kata a 6. helyen fejezte be a versenyt. Demény Réka nem jutott a nyolcas döntőbe. Az újonc fiúk közül a legjobban Kisari Péter szerepelt ő az 5. lett, míg Joszkin Péter a 6. helyet szerezte meg a nyolcas döntőben, mindketten kikaptak a legjobb négy közé kerülésért. Háder Rolandnak viszont nem sikerült a nyolcas döntőbe jutnia.

Kadetek között a fehérváriaknak egy döntőse lett, aki végül bronzéremmel térhetett haza: Szücs Dánielt egy horvát, és egy olasz fiatal előzte meg. Zarándok éppen, hogy lecsúszva a döntőről a 9., míg Ölvedy Csanád a 16. lett.

– A Székesfehérvári Vívó SE fiatal versenyzői a hétvégén összesen tizenhárom érmet szereztek a nemzetközi versenyeken, ami kimagasló eredmény az egyesület történetében is. Nagyon remélem, erre a jövőben is lesz még lehetőségünk – nyilatkozta Mórocz György, a klub elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!