Sport

2007.05.24. 02:29

Jó tanuló-jó sportoló, némi hiányérzettel...

Székesfehérvár (mj) - Lapunk hétfői számában közöltük a Magyar Köztársaság jó tanuló-jó spotolója Fejér megyei díjazottainak a névsorát. Önhibánkon kívül a névsor nem volt teljes.

Matók János

A díjat a hagyományoknak megfelelően az Oktatási és Kulturális Minisztérium adja át azoknak, akik a kiírásra benyújtják a pályázatukat. A feltétel egyszerű: az alap-, a közép- és a felsőfokú tanintézményekbe járó diákoknak 4,8-as tanulmányi átlaggal kell rendelkezniük, továbbá kiemelkedő teljesítményt kell nyújtaniuk a hazai-, illetve a nemzetközi sportversenyeken. A gond az idei ünnepséggel, a hétfőn átadott, még a 2006-os teljesítményeket díjazó ceremóniával volt. Ugyanis a legtöbb érdekelt a legutolsó pillanatban - volt, aki csak szombaton - kapta meg az értesítést, hogy jelenjen meg a fővárosi átadáson. Azt, hogy például Fejérből ki az érdekelt, a megyei Diáksport Szövetség titkára, Orsovai Judit sem tudta hétfőn délelőtt megmondani, mert tájékoztatása szerint a minisztérium sem őket, sem az országos szövetséget nem értesítette az eseményről. Végül a minisztérium honlapján találta meg a névsort, de csak - egy-két kivételtől eltekintve - az érintettek iskolájának a feltüntetésével. Azt a megyei titkár sem tudhatta, hogy Fejérből kik pályáztak, de a névsort megtekintve - nem teljes biztonsággal - jelölte meg megyénk büszkeségeit. Köszönet jár érte. Sajnos, a listáról Rittler Dominika mellett lemaradt a szabadegyházi Kossuth általános iskola másik kitűnő tanulója, Hallósy Réka, aki szintén díjazott volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!