Sport

2014.08.24. 10:33

Jó hangulatban telt a hokisok 2. Fan Fesztje

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok árnyékában immár második alkalommal hangolódtak fesztivállal a bajnoki idényre a Fehérvár AV19 szurkolói. A II. Fan Feszt egésznapos programot kínált az érdeklődőknek, és a Volán hokisainak.

Ferencz Balázs

Rendületlenül szállingóztak a szurkolók szombat délelőtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok parkolójába, a mérkőzéseken fantasztikus hangulatot csiholó fehérvári drukkerek mellett jöttek miskolci hokibarátok, de a Volánért rajongó fővárosi sportriporterek is. Az U18-as és U20-as csapat tagjainak, és a korosztályos együttesek új mezének bemutatása után már mintegy 200 érdeklődő volt kíváncsi a Fehérvár AV19 EBEL-keretére. A játékosok egyenként léptek a pódiumra, majd aztán 25-30 méter hosszan kezdtek dedikáló-hadműveletbe. Eközben néhányan a most már Rob Pallin, és Sille Tamás által irányított csapat esélyeit latolgatták.

– Öt sorral játszottunk a felkészülési mérkőzéseken, próbáltuk a lehető legjobb sorösszetételeket megtalálni – mesélte Tokaji Viktor, a Fehérvári Ördögök csapatkapitánya. – Vannak ugyan sérültjeink, sok a fiatal, de kezdünk összeállni. Dinamikus, energikus csapatunk lesz. Megpróbálunk egy fenékkel két lovat megülni: eredményesek szeretnénk lenni, ugyanakkor a fiatalok beépítése is fontos feladat lesz idén.

Nem csak a szurkolók, a játékosok is jól érezték magukat (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A közvetlen utánpótlás, az U20-as EBYSL pontvadászatában érdekelt együttes csapatkapitánya, Arany Máté szerint jó a Volán új meze, sok mérkőzést nyer benne az együttes, amit a lelkes szurkolók nem is bánnának.

– Hasonló szereplést várunk, mint az előző idényben. Nagyobb esélyt látunk a play-offba jutásra, mint tavaly – jelentette ki az egyik vezérszurkoló, Kocsis László. – Küzdenek egymásért a játékosok, elől és hátul is megbízhatóbbak vagyunk, örülünk annak, hogy sok fiatal lehetőséget kap, és úgy tűnik, hogy megállják a helyüket. Ha a megfelelő arányt megtaláljuk a légiósok, a rutinos játékosok és a fiatalok között, akkor nem lesz problémánk. A miénk a legfiatalabb csapat az EBEL-ben, ha a mostani idényben még nem is jönnek kiugró eredmények, hosszú távon lesz fantázia a Volánban. Szurkolásban mi is szeretnénk felnőni a csapathoz.

A fehérváriak összecsapásairól, de a Fan Feszt-ről sem hiányozhatott egy másik sportág képviselője sem, Huszár Kitti, az ARAK atlétája.

– Remélem megint a rájátszásban leszünk, jó lenne az első hatban végezni. Rajtam nem fog múlni, én minden meccsen itt leszek – mondta a hármasugró hölgy.

A Fan Feszt programjában ügyességi vetélkedők, sőt szurkolói hokitorna is szerepelt, de a felnőtt csapat öltözőjébe is betekintést nyerhettek a kék-fehér fanok. A kicsik rajzolhattak, a nagyobbak gulyást kanalazhattak, a napot a Fehérvár AV19 és a szurkolók egymás elleni, jó hangulatú derbije zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!