erkölcs és eredmény

2018.12.14. 09:00

Jó évet zártak a rögbisek

A Fehérvár Rugby Club idén is számos korosztályban képviselteti magát az országos rögbibajnokságokon, ahol szép eredményeket értek el a szezon első felében.

Dévai Nándor Csaba

Első helyen állnak a fehérvári lányok Fotó: indadfoóto.hu/HJG

Winston Churchillnek tulajdonítják azt a mondást, miszerint a rögbi a huligánok játéka, amit azonban úriemberek játszanak. Ezzel meg is fogalmazta, miért is van szó olyan nagyszerű sportról, amely bár az egyik legkeményebb kontakt sport – azaz ahol engedélyezve van a test test elleni játék –, de a legkiemelkedőbb sportemberi, és tiszteletből származó gesztusokat is itt láthatják a nézők.

A Fehérvár Rugby Clubnál folyó munka is ebben a szellemiségben történik. A székesfehérvári egyesület nevével mostanra egybeforrt Gyolcsos Ferenc vezetőedző neve, aki a kezdetektől fogva a játékosok erkölcsi fejlődését is az eredményességgel egyenértékűnek tartotta.

– Aki a mi klubházunkat meglátja, az a tisztelet, fegyelem, öröm, csapatjáték jelszavakat fogja látni. Ezeknek a betartására törekszünk minden edzésen és mérkőzésen – mondta. – Ezen túl a mi klubunk attól különbözik más egyesületektől, hogy számos közösségalkotó rendezvénnyel próbáljuk elérni azt, hogy mindenki a sajátjáénak érezze a klubot. Szükség van a játékosokon kívül a szülők segítségére is, hiszen egyik fél sem nélkülözhető a sikerekhez – mondta Gyolcsos.

Első helyen állnak a fehérvári lányok
Fotó: indadfoóto.hu/HJG

A nemes eszmék mellett természetesen az eredményességre is adnak az egyesület csapatai, minden csapat remekül teljesít. A férfi felnőtt csapat a megváltozott lebonyolítású első osztályban a harmadik helyen végzett az alapszakasz során, aminek köszönhetően tavasszal a felsőházban folytathatják. Nem lesz könnyű dolguk azonban, hiszen a budapesti Exileson kívül a Százhalombatta, a Kecskemét, a Szeged, és a magyar rögbi fellegváraként számon tartott Esztergom lesz a fehérváriak ellenfele. A hölgyek a folyamatos bajnoki címeket követően idén kissé visszaestek, jelenleg a bajnokság negyedik helyén állnak. Ebben azonban komoly szerepet játszik az, hogy több játékos külföldi csapatoknál pallérozódik idén.

Ami az utánpótlást illeti, a székesfehérvári általános iskolákon kívül Zámollyal, valamint Nádasdladánnyal is remek kapcsolatot ápolnak a fehérváriak, ami toborzás terén rendkívül fontos, hiszen mélyebb a merítési lehetőség. Az U–16-os lányok pedig igazán kitettek magukért, három forduló után a tabella első helyéről várhatják a bajnoki folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában