Sport

2017.06.26. 18:35

Küzdelmes mérkőzésen diadalmaskodott az Enthroners a First Fielden

A zord időjárás sem zavarta meg a Fehérvár Enthroners csapatát, a Fezen Divízió I. amerikaifutball-bajnokság hatodik mérkőzését is sikerrel vették, ezúttal a Budapest Eagles ellen.

A szervezők nagy ijedségére egy igen komoly zivatar áztatta a First Field gyepét a találkozó előtt másfél órával
- ami köztudottan nem tartozik a legközönségcsalogatóbb időjárási körülmények közé -, a kezdő sípszó pillanatában azonban már szépen megtelt lelátókat és enyhe napsütést is láthatott, aki kilátogatott a mérkőzésre. Előrehozott döntőnek is hívhatnánk a vasárnapi találkozót, hiszen július 15-én ismét ez a két csapat fog összecsapni, igaz, akkor már az első osztályba kerülés lesz a tét - biztató, hogy
a főpróbát a Fehérvár nyerte.

A mérkőzés nem kezdődött ilyen bizalomgerjesztően, kihagyott Enthroners-mezőnygólt és csúnyán eladott labda után bekövetkező Budapest Eagels-pontszerzést is láthatott a publikum, ami azt eredményezte, hogy 7-0-ás vendégvezetésnél ért véget
az első játékrész. A második negyedre szemmel láthatóan összekapta magát Pál Tibor Kornél alakulata, szép passzokkal és futásokkal mentek előre a fehérvári offenzívák. Ebbe kissé belerondított egy újabb eladott labda, a játékrész vége azonban egyértelműen a hazaiaké volt: Erős Márk és Tóth Nándor vezetésével négy perc alatt két touchdownt ért el az Enthroners.

A második félidő így fehérvári vezetéssel indult, a támadóalakzat pedig gyengébb kezdés után újabb hét ponttal növelte az Enthroners előnyét: Tóth Nándor elkapása után Antonio Roane futott be a célterületre. A negyedik negyed elején irányítót cserélt
a Fehérvár Enthoners, Erős Márkot Nardai Ádám váltotta, a friss erő pedig új lendületet adott a csapatnak, egy perc elteltével újabb touchdownt ünnepelhetett a közönség Sándor György elkapását követően. Kereken két perccel ezután a vendégektől Madarász harmadik labdaszerzését könyvelhette el a mérkőzésen, majd be is futott a lasztival a célterületre, 28-13-ra alakítva az eredményt.

Az utolsó nyolc perc a játékvezetőkről szólt, sok szabálytalansággal és rengeteg megszakítással csordogált a mérkőzés. A legvégére aztán az esőfelhők is új erőre kaptak, a zord időben pedig nem is történt említésre méltó esemény, tizenöt pontos győzelemmel hangoltak a koronázók a július 15-i döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!