Sport

2017.03.18. 19:55

Jelentős sporttámogatás

Az év minden időszakában változatos sportolási lehetőségeket biztosít Székesfehérvár a mozogni vágyóknak - a széles kínálatból kiemelkedik a Nyitott Tornatermek programsorozat, amely a hét minden napján tartalmas időtöltést nyújt.

Káldor András

A Nyitott Tornatermek programnak köszönhetően egyre többen kaptak kedvet a rendszeres testmozgáshoz az elmúlt években. Az ingyenes program 2004-ben indult útjára Székesfehérvár megyei jogú város önkormányzata támogatásával.

Zenés gimnasztika és női konditorna a Széna Téri Iskolában Fotó: ökk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek Közötti Sport Program). A program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidő-sportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.

Az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!