Sport

2013.05.24. 17:41

Jégtörő lesz az Alba Fehérvár?

Székesfehérvár - Szombaton 19 órakor kezdődik a Szolnoki Olaj - Bericap Alba Fehérvár férfi kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzése. Dzunics Braniszlav szerint idegenben is győzhet csapata.

Matók János

Az idei bajnokságban eddig egyszer találkozott egymással Szolnokon a két csapat: a középszakaszban a Tisza-partiak 75-70-re győztek a Bericap Alba Fehérvár ellen. Kosárlabdában ez szinte minimális különbség, így kijelenthetjük, hogy a fehérváriak nem esélytelenek a szombati összecsapáson.

Damian Hollis (fehérben) és a szolnoki Sehovics a szerdai meccsen (Fotó: Nagy Norbert)

- Igen lehet, miért ne lehetne Szolnokon is győzni. Persze nehéz - felelt a felvetésre Dzunics Braniszlav, a fehérváriak mestere. - Még akkor is, ha a bajnokságban eddig ez senkinek sem sikerült. Nagyon remélem, hogy mi leszünk a jégtörők. De ehhez sok minden szükséges. Így az itthoninál jobban kell játszani, és egy kis szerencse is szükséges. Az teljes mértékben biztos, hogy a csapatunk motivált, de ez a Szolnokra is igaz lehet, hiszen a döntőről van szó.

- A szerdai győztes meccsnek mi a tanulsága?

- Az, hogy meg kell tartanunk a jó védekezést, támadásban többet passzolni, mozgatni a labdát, mert voltak olyan pillanatok, amikor túlságosan is statikusak voltunk. Olyan védekezési hibákat is elkövettünk, amelyeket ezen a szinten büntetlenül már nem lehet. A harmadik tanulság pedig az, hogy a lepattanó csatát meg kell nyernünk, abban szerdán a Szolnok jobb volt.

- Felkészültek a várhatóan pokoli lelátói hangulatra?

- Erre csak azt tudom mondani, hogy három éve folyamatosan összecsapunk egymással valamelyik sorozat véghajrájában, s nem hinném, hogy ezúttal más lenne a hangulat, mint korábban. Semmi extra, semmi újdonság, tudjuk nagyon jól, hogy mire számítsunk a szolnoki közönségtől. Egyébként is, a szurkolók szinte mindenütt egyformák, fanatikusak, mert nagyon szeretik a csapatukat. Nekünk ki kell zárnunk a külvilágot, a játékban kell felülkerekednünk a Szolnokon, s ahogy azt már korábban is említettem, erre, az idegenbeli győzelemre képesek vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!