Sport

2009.04.09. 02:29

Jégkorong: lelki muníció a továbbiakra

Budapest - A magyar jégkorong-válogatott kedden este magabiztosan, nagyszerű teljesítményt nyújtva győzte le 4-1 arányban a szintén vb-résztvevő Norvégia együttesét.

Bobory Balázs

Álmodni sem mertünk arról, hogy a svájci, A csoportos világbajnokságra készülő magyar hokiválogatott az első négy felkészülési mérkőzéséből hármat megnyer. A mieink ellenfelei a skandináv hokihatalmak tagjai, a finnek és a norvégok voltak, akik a világranglista és az elmúlt időszak eredményei alapján is erősebbek Pat Cortina csapatánál. A papírforma borult...

A legutolsó, norvégok elleni összecsapáson olyannyira, hogy szinte az első perctől a magyar válogatott irányította a játékot a legutóbbi világbajnokság nyolcadikja, illetve a jövő évi olimpiai résztvevő ellen. A szakmai stábnak fájhatott a feje, hiszen a jégre lépők közül szinte mindenki remek teljesítményt nyújtott, így a keretszűkítés nem lehetett egyszerű feladat, de a lépéseket meg kellett tenni.

Három játékostól - a dunaújvárosi Hegyi I. Ádámtól és Kiss Ákostól, valamint az újpesti Borbás Gergelytől - elköszönt Pat Cortina szövetségi kapitány, így 28 hokis folytatja a felkészülést az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságra. A csapat szerdán pihen, majd a munka csütörtökön folytatódik, egyelőre a klubkötelezettség miatt távolmaradó Cortina nélkül. Az edzéseket a hét végéig a Diego Scandella-Énekes Lajos kettős vezeti. A keret hétfőn Münchenbe utazik táborba, ott már a kapitány is csatlakozik a válogatotthoz. A magyar keret, kapusok: Budai Krisztián (Kezmarok), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán). Hátvédek: Ennaffati Omar (Tours), Horváth András (Alba Volán), Jobb Dávid (Alba Volán), Kangyal Balázs (Budapest Stars), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán), Sille Tamás (Budapest Stars), Svasznek Bence (Budapest Stars), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Alba Volán). Csatárok: Benk András (Alba Volán), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Holéczy Roger (Budapest Stars), Jánosi Csaba (Ferencváros), Kóger Dániel (Salzburg), Kovács Csaba (Alba Volán), Ladányi Balázs (Briancon), Majoross Gergely (Budapest Stars), Nagy Gergő (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (DAB), Sofron István (Alba Volán), Vas János (Brynas), Vas Márton (Briancon), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!