Dunaújvárosi Acélbikák

2019.12.05. 21:44

Javítani az erdélyi mérleget

A jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján Brassóban lépnek jégre a Dunaújvárosi Acélbikák, akik győzelem esetén helyet cserélnének a dobogó legalsó fokán álló ellenfelükkel.

Dévai Nándor Csaba

Péntek este kiderül, lesz-e ok az újvárosi örömre Fotó: DAB

Fotó: Ben Boda Photography

Nem szegődött ezidáig a szerencse a DAB együtteséhez erdélyi látogatásaik során, hiszen a tabella negyedik helyén álló gárda ebben a szezonban még pontot sem tudott szerezni külhoni ellenfelei (Brassó, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda) ellen. A buszozás természetesen komoly tényező ezen párharcok során, ám azon csapatoknak, amelyek komolyan gondolják, hogy az élmezőnyhöz szeretnének tartozni, ezt a logisztikai akadályt is le kell tudni küzdeni. Miroslav Ihnacak legénysége pedig minden bizonnyal komolyan gondolja, különben nem állnának egy mérkőzéssel kevesebbet játszva mindössze egy pontra a dobogótól. Igaz, a legutóbbi fordulóban a Vasast 5-0-val elintéző alakulattól az üldözők sincsenek távol, az ötödik helyen álló DEAC szintén egy pont távolságra található.

Péntek este kiderül, lesz-e ok az újvárosi örömre Fotó: DAB

A Brassó felemás érzésekkel várhatja a péntek esti mérkőzést, hiszen előbb 9-1-re intézték el az Újpestet, majd a Ferencvárostól szenvedtek sima, 4-0-s vereséget. Meglehetősen sokat, öt egymás ellen vívott mérkőzést és több mint egy évet kell visszamenni az időben ahhoz, hogy a legutóbbi Brassó elleni újvárosi sikerre bukkanjunk: 2018. szeptember 17-án tudott hazai jégen 4-1-re győzni a DAB, a nyáron viszont fenekestül felfordult mindkét keret, úgyhogy ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Abból már inkább, hogy ebben a szezonban előbb 9-2-re, majd 3-1-re győzött a Brassó az Acélbikák ellen, úgyhogy mindenképpen valami újat kell kitalálnia a Fejér megyei szakvezetésnek, amivel kihúzhatják a Brassó méregfogát.

Ilyen lehet a jó emberelőnyös játék, a durva játékáról hírhedt Brassó tölti ugyanis a legtöbb időt (meccsenként átlagosan 7,63 percet) emberhátrányban – ezekből a lehetőségekből pedig ideális esetben egy-két, akár sorsdöntő gólt is lehet szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában