Sport

2009.08.19. 02:29

Játékos és edző

Dunaújváros - Sokan távoztak a nyáron a Dunaferr SE férfiröplabda-szakosztályától, de a tegnapi napon egy igazi sztárjátékost sikerült leigazolni a piros-fehér klub vezetőinek.

Dunaújvárosi Hírlap

A hétfő délutáni edzésen mutatták be a vezetők a Tomanóczy Tibort, aki sokszoros magyar bajnok, több mint százötvenszeres magyar válogatott, és több országban is játszott pályafutása során.

- Legutóbb az osztrák bajnokságban szerepeltem az Union Arbescbach együttesében. Családi okok miatt jöttem haza, és a család miatt igazoltam a Dunaferrhez is, ugyanis a feleségem dunaújvárosi. A nyáron tárgyaltam a Szolnok együttesével is, de végül a piros-fehéreket választottam. Erős érv volt még Kelemen István személye, aki mellett másodedző lettem a magyar ifjúsági-válogatottnál.

- Mennyire ismeri új csapatának játékosait, és milyen teljesítményre számít a bajnokságban?

- Névről természetesen ismerem a srácokat, de nagyon fiatal ez a társaság, egy teljesen más generáció. Minél előrébb szeretnénk végezni a bajnokságban, ennek érdekében rengeteget kell dolgozni. Az a lényeg, hogy a csapat hozza ki magából a maximumot, és majd meglátjuk, ez mire lesz elegendő. Ha jól és lelkesen játszunk, az eredmény is jönni fog. Bízunk abban, hogy az eredmény kihozza majd a szurkolókat a sportcsarnokba.

- Úgy gondolom, önre vezérszerep vár ebben az együttesben?

- Úgy érzem, a külföldön és Magyarországon szerzett tapasztalatokat ötvözve, meg tudok felelni ennek az elvárásnak. Nem levezetni jöttem haza.

- Úgy tudom, rendelkezik edzői képesítéssel, így bekapcsolódik az utánpótlás-nevelésbe...

- Az utánpótlás vezetőedzővel, Kelemen Istvánnal közösen egyeztetjük a feladatokat. A junior és a serdülő csapattal fogok dolgozni, emellett a sportiskolánál is lesz egy csoportom. Célunk, hogy minél szélesebb körben, minél több gyerekkel szerettessük meg a röplabdát.

Címkék#Dunaferr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!