Sport

2006.06.29. 22:00

Irány a felsõház

<b>Az AlbaLine férfi röplabdacsapata indulna a magasabb osztályban </b>

Mórocz Zsolt

Az AlbaLine legénysége az NB I-es bajnokságban a 4. helyen végzett. Ilyen jó eredményt még nem értek el 10 éves fennállásuk alatt, szépen ünnepelték a jubileumot.
- Minden várakozásunkat felülmúlta a bajnoki év. Nagyon harcos, egységes csapat alakult ki, ennek meg is lett az eredménye - mondta Horváth Károly szakosztályelnök.
Az átszervezés miatt lehetõséget kaptak az elõrelépésre, az emelt szintû NB I-ben való indulásra, de ennek a valóra váltása nehéz feladat...
- Váratlanul ért bennünket a lehetõség, fel kell készülni a nyáron a feltételek megteremtésére, ugyanis mindenképpen szeretnénk elindulni. Kell egy-két jó játékos, de tudjuk, emellett rengeteg egyéb munka vár ránk - reagált az elnök.
Gond a pénz elõteremtése, de emellett az utánpótlásra is - amelyre különösen büszkék - nagy feladat vár.
- A fiatalok a másik nagy örömünk, hiszen a kicsik bekerültek a diákolimpia tizenhatos döntõjébe, s az ország legjobb csapatai között a 7. helyen végeztek. Jó dolog, hogy a gyere-kek megmutathatják hétrõl hétre, alkalmasak a nagy dolgok megvalósítására. A pénz által felvetett kérdés nehezebb. Amatõr játékosaink vannak, nagy útiköltségek várnak ránk. A várostól eddig egy fillért sem kaptunk ebben a bajnoki szezonban (a héten kaptak - a szerk.), nehéznek ígérkezik a szükségletek biztosítása. Jó lenne azt is tudni, hogy a város - az önkormányzattól a cégeken át a vállalkozókig - szeretné-e, ha lenne kiemelt elsõ osztályú röplabdacsapata? - összegzett emígy az elnök.
Nagy Róbert, a csapat mindenese a szakmai dolgokról beszélt.
- A volt Extraligások közül a Dunaferr SE, a MAFC, a NAFA Kaposvár, a volt NB I-esek közül a Dabas, a Veszprém, a Debrecen lesz az ellenfelünk. Az quotextrákquot közül például a Szolnokot megvertük a Magyar Kupában, a Dunaferr SE-vel mindig jó meccseket játszunk, tehát a nagycsapatok ellen is lehet keresnivalónk. Azt pedig külön jó ötletnek tartom, hogy a szövetség kötelezi a csapatokat az utánpótlás foglalkoztatására, mert így a gyerekek nagy célokért küzdhetnek. Ami a reális szakmai lehetõségeinket illeti a bentmaradás lehet a célunk, s erre képes is az AlbaLine, mert összerázódott a csapat, köszönhetõen Gelencsér Balázs edzõ munkájának - így a szakosztály motorja.A legjobb bajnoki évében alaposan összerázódottaz AlbaLine együtteseFotó Fási László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!