gyász

2019.10.03. 20:51

In Memoriam Tóth Iván

Martonvásár Díszpolgára, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, a Magyar Sportért Kitüntető Cím, a II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím, a Magyar Kézilabdázásért Díj, a Fejér Megye Kézilabda Sportjáért Díj, Fejér Megye Közgyűlése Terstyánszky Ödön Díjának tulajdonosa, a martonvásáriaknak a TANÁR ÚR, 2019. szeptember 16-án, életének 93. évében elhunyt.

Káldor András

Tóth Iván 1950-ben tanárként került Martonvásárra. A helyi baráti körének rendszerellenesnek minősített beszélgetései miatt 1953-ban letartóztatták és hatévi börtönre ítélték. 1956. október 31-én szabadult a csolnoki büntetőtáborból. A rendszerváltás után a demokratikusan választott képviselő-testületek megfontolt tagja volt.

A kiváló tanárt örömmel alkalmazták újra az iskolában. A haza és a sport szeretetére nevelte diákjait és az ifjúságot, akik rajongtak érte. Tóth Iván személyében egy igazi, önzetlen közéleti és sportembert ismerhettek, aki Fejér megyében a kézilabda egyik megalapítója volt 1958-ban Martonvásáron. Aktív korában, a negyvenes években nagypályás játékosként és játékvezetőként tevékenykedett.

Martonvásár 2016-ban átadott sportcsarnokát róla nevezték el.

Temetése szombaton 10 órakor lesz a martonvásári temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában