Sport

2010.12.13. 03:27

Idegenben továbbra sem megy

Székesfehérvár - Az EBEL 27. fordulójában négypontos meccsre látogatott Szlovéniába a Fehérvár. Ám a ritmusát nem sikerült felvenniük, így már rögtön kétgólos hátrányba kerültek.

Törő Bálint

A szív diadala. Tömören, így lehetne jellemezni a Sapa Fehérvár AV19 Zágráb elleni fellépését. A kék-fehérek a már-már elveszettnek hitt találkozót 9 perc alatt megfordították, 4-3-ra hozva a derbit. A csapat erejét mutatja, hogy 1-3-ról fel tudtunk állni - nyilatkozta a győztes találatot jegyző Ladányi. Szerencse is kellett, de nyerhettünk volna könnyebben, ha nincsenek az eladott korongok. - mondta az ügyeletes gólszállító, Palkovics. Győzelmének köszönhetően rendesen kapaszkodott a Sapa a tabellán, a Ljubljana két pozícióval és két ponttal helyezkedett csak feljebb.

A szlovéniai túrának már Nathan Martz nélkül vágott neki a Sapa, a kanadai játékostól az idei szezonban nyújtott gyengébb produkciója miatt köszönt el a klub közös megegyezéssel. A pénteki találkozót az előzetes információktól eltérően nem betegsége, hanem fegyelmezetlensége miatt hagyta ki Sofron, akire emiatt a szakosztályvezetés pénzbüntetést szabott ki. Satosaari be sem melegedett, amikor Pance korongját kotorhatta ki ketrecéből a második perc legelején 1-0.

Az október eleji ljubljanai találkozón szoros meccset játszottak a felek, ehhez képest a 10. percben tegnap Sachl már kétgólossá tette a hazai előnyt 2-0. Aztán a 15. percben Ladányi passzát Johansson küldte a helyére, 2-1. Mustonen dupláival már eldőlni látszott a találkozó a záró harmad első percében, 4-1. A kegyelemdöfést 39 másodperccel később Ropret találata jelentette. A pedagógiai célzattal a 3. sorban szereplő Sofron kozmetikázta az eredményt, ám Music góljával jelezte, hogy ki az úr a háznál.

Ljubljana-Sapa Fehérvár AV19 6-2
(2-1, 1-0, 3-1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!